19.04.19 La Rochelle - Les Sables d’Olonne 103 km

Igjen kun et lite hopp lenger opp kysten. Vi kjører for det meste gjennom flate jordbruksområder. Ser ingen vinranker lenger. 




Er på plass i havne/badebyen Les Sables d’Olonne i ett-tiden. Her er camperstopp sentralt i byen men (igjen!) ikke alle har strøm. Vi finner ingen ledige kontakter og ankrer opp litt skuffet ettersom det er tidlig på dagen. Men så knakker det på døren og en vennlig franskmann med fingerspråk forklarer at der er en ledig strømkontakt og geleider oss bort der. Så da er vi fornøyd. Hundre biler er det plass til og det er vel halvfullt. Det som vi oppdager senere er at mange bare er på dagstur og forsvinner i kveldingen. Hjem går vi ut i fra. Ikke lett å vite når franskkunnskapene er på et mindre enn minimalt nivå. Vi er de eneste utlendinger her. Og nærmeste nabo er byens kjempesvære Petanque bane. Så der blir det livlig etterhvert men det er jo bare koselig. 


Et annet sted som var livlig var på den kjempesvære sandstranden. Den er svær fordi det er så stor forskjell på tidevannet. Og det var folk som badet. Ikke rart, det er steikande varmt. 




Det er så varmt at vi må faktisk komme oss bort fra stranden og gå på skyggesiden i gatene. 
Og hvis noen lurer på hvorfor vi er her så har det altså noe med seiling å gjøre.


Det er avslutning på Golden Globe Race. Jorden rundt seilas singlehanded uten stopp og uten hjelp av moderne navigasjon. Ray har fulgt dem på nettet i hele vinter og er spent på om han får se noen av båtene. Det vil morgendagen vise. Nå blir det øl og potetgull under markisen. 

Kommentarer