18.04.19 La Rochelle


Endelig i et land hvor hunder er tillatt på bussen. Gratis var det også. Og vi betalte kun 1,30 euro så ikke noe å si på prisen. 

La Rochelle er virkelig en nydelig gammel by. Alle husene i sentrum var i hvit sandsten. Mange av fortauene var overbygget som må være kjekt når det regner. Vi hadde lett skydekke i dag som var greit for turist-gåing. Vi drakk kaffe på kafe og vandret rundt noen timer før ryggen sa stopp. Veldig mange folk i byen i dag, mange har tydeligvis begynt påskeferien. Men butikkene er alle åpne i dag - skjærtorsdag. Mange fristende damebutikker. Mona var inne i en og prøvde genser og anorakk - men de hadde ikke stor nok størrelse ! Skrekk og gru ! Hvordan klarer franske damer å holde seg så «petite» ?  

Så var det bussen hjem igjen. Det var vel mye folk i byen i dag for hundene, spesielt  Maggie som hater sykler, sparkesykler og rullebrett. Av og til føler du nesten at fotgjengere er i mindretall. Mange utleiesykler synes det som. Vi så gule, blå og grønne, så tydeligvis 3 forskjellige firmaer . Hadde nok leiet en vi også skulle vi være her lenger, men altfor komplisert å finne ut av for endags-turister. 
Tok en siste tur på supermarkedet. Nå har vi nok ombord til å klare oss til 3.påskedag. Vet ingenting om påskestegning i Frankrike. 

Kommentarer