06.04.18 DFDS dagen

Klar for kanalkryssing i dag. Vi hadde beregnet rikelig tid og booket ferge 15.30 men fikk reise med den som gikk 13.50 i stedet. Alle formaliteter ble sjekket , fransk soldat med maskingevær stakk hodet inn døren men da jeg spurte om han ville sjekke badet avslo han det. Britiske tollmannen var tydeligvis en hundeelsker og sa «hello gorgeous» til Maggie og hun opptråtte på sitt mest elskelige, i motsetning til den franske billett damen som ble boffet på. Det et tydelig hvordan hun singler ut de som liker hunder og de som ikke gjør det. 

Rolig fin overfart på MS Cotes des Dunes. Kjekt med et glass vin for passasjeren og en kopp cappuchino til sjåføren. Nord-europeiske priser er et like stort sjokk for oss hver gang vi kommer fra Spania. Og verre blir det jo når vi kommer hjem til Norge.

Båten virket veldig ny og lekker med morsom «kunst» på veggene. Sjekket litt opp (wikipedia) og det viser seg at båten ble bygget i Finland i 2001 for Seafrance og het da «Rodin» - så denne båten har vi reist med før. I 2015 ble hun overtatt av DFDS og da gikk mannskapet til streik i 1 måned og vandaliserte båten fullstendig slik at alt innvendig er nytt. Og fint var det. Alt er fint i dag, fint vær også, sol og 15 grader. Kanskje ikke drømmetur for Maggie ettersom stabilisatorene gjorde at bilalarmene gikk av hele tiden men hun gjespet og strakte seg da vi kom nrd så det så ut som hun hadde klart å snorke seg gjennom turen likevel. 

Dover havn med hvite klipper og borgen på toppen. 


Vi starter med en kort kjøretur på venstresiden i dag, til en pub et stykke utenfor Canterbury. Men takket være GPS-damen ble turen et mareritt på svingete smale landeveier. Det var ikke den ruten vi hadde planlagt men du er jo så dum og gjør som hun sier. 
Men når du kommer frem er alt glemt. Vi er på 
The Grove Ferry Inn ute på landet ved et naturreservat. 


Her kan Maggie kose seg selv om hun må gå i snor . 
Vi koste oss vi også selvfølgelig og spesielt om kvelden da det bare var å krysse parkeringsplassen for å innta et deilig måltid.

Ray feiret hjemkomsten til hjemlandet med Steak and Kidney Pie. 

Kjempekoselig pub, første kveld på lenge vi ikke har sett TV !

Kommentarer