12./16.03.18 Santa Pola

Lei av vinden i San Javier dro vi til Santa Pola mandag formiddag. Her tok vi inn på Camping Bahia de Santa Pola i utkanten av byen. Da vi kom var det kun 2 plasser ledig. Her er det mange skandinaver og ellers en mix av nasjoner, kanskje flest hollendere men ikke dominerende. Den har bare 2 stjerner men er helt OK.

Nå som vi endelig hadde «egen» terrasse med hekk var det greit å slå til med ekte engelsk frokost neste dag. 

Stor Carrefour i nærheten som vi kunne sykle til. Vi syklet også ned til byen men det var ingen sykkelsti og mye trafikk så Mona nektet å gjøre det flere ganger. 

Kjempestort hundejorde bak campingen. Første dagen fikk Maggie ferten av noe (kanin ?) og stakk av (men kom tilbake) så for ettertiden ble det å stille med sikkerhetssele ! Her henger også en del larver i trærne så vi går litt på vakt. Og sannelig kom vi over noen overkjørte på veien som Maggie kanskje kom borti med snuten så litt full panikk. Badet snutepartiet i såpevann og fulgte med henne at hun ikke fikk noen allergireaksjon. Det gikk helt fint så hun var kanskje ikke borti dem likevel. Ikke lett å se dem når de ser ut som en våt flekk på veien. 

Som sagt, campingen er helt grei men deler av den er for «fastboende» og ser ut som en flyktningeleir. Det var i denne delen vi havnet.


Ikke spesielt festlig utsikt fra kjøkkenvinduet nei. Det ble ledige plasser i den «pene» enden av campingen men Mona var fed up med alt og ville videre, så fredag morgen lettet vi anker etter 4 dager. 

Ut på landeveien igjen. Vi har liksom hatt som mål i år at vi skulle forsøke nye steder men det gidder vi ikke lenger. Vi drar til camping el Torres i Villajoyosa der vi har vært to ganger før. Det er mange som reiser hjem nå på denne tiden så stor var sjokket da de var fullbooket ! Det er pga festivitas denne helgen sa damen. Det er St. Patricks dag og St. Josefs dag. Vi hadde en mistanke om at det var noe på gang ettersom butikkene har stengt på mandag. 

Så vi dro videre til Camping Imperium Alicante der de også var ganske full men hadde en liten flekk vi kunne få. Her har hver tomt sitt eget lille palmetre. Og navnet på campingen er nokså villedende. Vi er fremdeles i Vilajoyosa, men litt i innlandet. Ikke så langt fra Solgården. Og her er det ca 90 % ingles. Så får vi se hvordan vi trives her. 
Solgården - Hacienda del sol

Kommentarer