08.01.18 Nødhavn i Tournon Sur Rhone

Trodde denne turen gikk altfor smurt og i dag kom problemene. En stund før Lyon fikk vi to skiftenøkler og check ad blue opp på displayet. Vi kjørte da til nærmeste bensinstasjon og kjøpte en dunk som vi fylte på. Kjører avgårde igjen og samme feilen kommer på displayet. I følge manualen skal du da ta kontakt med et verkdted. Vi ringte Bertel O. Steen som ga oss adressen til et verksted i Lyon en halv times kjøretur i feil retning enn der vi var. 


Men vi måtte jo bare følge gps damen og dra i veg - gjennom trange gater med mye trafikk og parkerte biler. Men toppen på kransekaken var jo at dette verkstedet var for personbiler - ikke Sprinter som vi har. Så vi fikk adressen til et nytt verksted 20 km borte - i samme retning som der vi hadde kommet fra ! 


Vel framme så vi de hadde hjertestarter i resepsjonen så vi ble jo litt engstelig for regningen når den kunne gi hjerteinfarkt. 

Men vi var jo bare glad de kunne ta oss inn. Så etter et par timer og € 77 fattigere dro vi lykkelig videre. Men lykken varte ikke lenge - etter en time kom samme feilen opo igjen på displayet ! Da skal jeg si vi bannet godt begge to. Det var nå begynt å bli mørkt så vi ga opp å komme til middelhavet i dag. Dro til den lille vinbyen Tournon hvor vi har vært før og bodd på camperstop og spist fantastisk middag. Men i mørket i dag tok vi litt feil og endte på byens campingplass. Helt greit. Her er det €22 med strøm - på camperstoppen €5 uten strøm. Og pengene til gourmet middag med vin sparte vi - det er mandag og alle restauranter er stengt. Men vi fant en pizza take away. Og vin har vi fremdeles fra Åsane så vi lider ingen nød. 

Kommentarer