Lørdag 21.01.17 Vino Tinto Especiale

Vi er på besøk hos Alan og Pauline som har bodd her ute på bygden i 15 år og kjenner alle de lokale spanjolene. Her er det små gårder som produserer mandler,vin og oliven. De to sistnevnte produktene blir levert til pressing og videre bearbeidelse på den lokale bodegaen. Her kan så lokalbefolkningen kjøpe vin og olivenolje fra fat til en billig penge. 
I dag var det lørdag og tilnærmet kø i kassen.  Det var satt frem smaksprøver av vinen og vi bestemte oss for en variant rødvin som het Especiale. Så der slo vi til med en toliters plastdunk til 1,25 euro pr. Liter. 
Vi kunne tatt pappvin også men det drikker vi liksom nok av hjemme. Da syntes vi egentlig det var mer sjarmerende med en plastflaske tappet på stedet.
Etterpå dro vi til nærmeste by som heter El Pinos for litt mat og småting. Mona kjøpte et par varme hansker, det hadde vi ikke pakket med hjemmenifra og de trengte hun i dag - det er (hjelp !!!) 5 grader !  På bildet tar Ray bilde av Alan og Pauline foran en snøklatt som ligger igjen i veien. Folk sier det er det kaldeste det har vært på over 30 år. Resten av dagen blir tilbrakt foran peisen hjemme hos vårt engelske vertskap som fyrer med mandel tre vedkubber. De får gratis ved av bøndene her når de tynner ut trærne sine. Og nå får de ben og gå på mildt sagt, tror vi kom oss gjennom 3 vedkurver i dag. 

Kommentarer