Søndag 13.11.16 Landgang i Normandie

IIgjen har vi fått en strålende solskinnsdag den dagen vi forflytter oss !
Vel en halv times kjøring i dag - som tok litt lenger pga at vi IGJEN ikke forsto Gps'en - men vi hadde rikelig medctid så det gjorde ingen ting. 
Og plutselig lå Dover der med kanalen dekket i solskinn foran oss. 
Vårt fergeselskap i dag er DFDS 
Og de hadde safety oppslagene sine på engelsk, fransk og blindeskrift - det har vi aldri sett før, men dette ser ut til å være en nokså ny ferge. 
Ekte europeisk samarbeid her ombord - enn så lenge: fransk betjening, engelsk fish & chips og spansk vin ! Den var det forøvrig kokken/navigatøren og ikke skipperen som drakk. Bilkjøring og alkohol er ikke aktuelt , selv ikke i notoriske Frankrike - nei nå må vi kjøre rundt med 2 alko-testere i bilen i tilfelle du blir stoppet i promillekontroll. Så sparer nå staten/politiet litt penger - kanskje en ide for UP ?
Fine søndagsstille motorveier i Normandie idag. Vi kjører videre inn i regionen Picardie og tar inn på en "Aires" i den lille byen Cleres. 
Klokken er ikke seks ennå men det er helt mørkt. Kjøper vår første baguette på et søndagsåpent bakeri og velger å spise hjemme i kveld, litt hufsent å trekke gatelangs på kveldstid for å spise - og kjøleskapet er fullt ! 

Kommentarer