Søndag 09.10.16 Endelig England

Forlater Antwerpen i 10-tiden og har 200 km å kjøre til Calais. Med 4 timer til innsjekking regner vi med at vi har rikelig tid, men det var et strykke med veiarbeid hvor vi stod omtrent stille i en halv time så vi var glad vi hadde godt med tid.
Da vi kom til Calais kjørte vi forbi den berømte "jungelen" med ulovlige immigranter. De var inngjerdt i et område hvor det  var to piggtrådgjerder og politibiler strategisk plassert, så vi følte oss helt trygge. 
På kaien var det soldater med ladet maskingevær som undersøkte alle bilene. Ray måtte ut å låse opp garasjen så den kunne sjekkes. I tillegg sjekket de inni bilen men ikke på do ! Kunne vel hatt noen der egentlig. 
Så var det fransk passkontroll - og hvilken kontroll ! Har vært gjennom mange passkontroller i mitt liv men dette var første gang passet ble sjekket med en slik lupe på øyet som gullsmeder bruker ! 
Så var det britisk passkontroll som gikk relativt glatt. Tilslutt var det de to hundepassene som ble sjekket med fremvisning av hunder og sjekking av idmerket med scanner. 
Da vi endelig kom ombord var mor overmoden for et lite glass fransk hvitvin. 
Kanalen så lovende ut da vi seilte ut av Calais. 

Og det var nydelige forhold hele veien over. 
Og der var klippene i Dover ! Etter 1,5 time. Og prisen var 102 pund. Og da er 30 pund for hundene. Det er sikkert mange billigere billettpriser men da må du bestille og ordne lang tid i forveien. 
Det var lang kø på M25 gjennom Dartfordtunnellen og mye trafikk ellers så vi kom ikke frem til campingplassen i St. Neoths like nord for Cambridge før kl. 18.30. 
Lenge på tur i dag , klar for en lettvint middag og en flaske tollfri bordeaux for å feire at lange reisedistanser er over !

Kommentarer