Fredag 21.10.16 - Mer fottur i Oxford

Var turister i dag og dro inn til Oxford uten dyr. Overskyet og kaldt egentlig, solen var ordentlig gniten med sitt nærvær. 
Vi meldte oss på en 2 timers guidet spasertur. Mesteparten av turen omhandlet universitetet. Vi fikk vite at universitetet består av 38 colleger og har 22.000 studenter. Her er vi i Divinity School som bl. a. brukt som sykehus i Harry Potter filmene. 

Utgangspartiet i Divinity School. 
De fleste college var stengt for publikum men her i Wadham college fikk vi komme inn på gårdsplassen. Bygningen i bakgrunnen er boligkvarteret. Her får alle førsteårs studenter tilbud om å bo. Senere flytter de fleste ut og bor i kollektiv rundt i byen. 
Her er vi i kapellet i Wadham. Vår entusiastiske og kunnskapsrike guide Lee fortalte at mange som har studert her velger å komme tilbake til sitt gamle kapell for å gifte seg eller ha barnedåp. 
Mange flotte bygninger i en vakker by. Vi ble oppfordret til å fortsette turen og vandre rundt på egenhånd men vi var så blåfrossen at vi stormet til nærmeste kafe for en varm cappuchino for deretter å dra bort på M & S å kjøpe hver vår stilongs. Det skulle vi jo ha gjort FØR rundturen. 

Kommentarer