Torsdag 23 juni - mykje lys og mykje varme

St. Hansaften i dag og vi begynner dagen på Røros. 
Vi parkerer ved stasjonen og lar småpikeme være igjen i bilen. Det er deilig og varmt - 22 grader i dag men taklukene er åpne og persiennene trukket for. 
Oppe ved kirken treffer vi 6 år gamle Alice fra Sverige, fra en kennel vi ikke hadde hørt om. Hun var utrolig sjarmerende men å posere på kirkegårdsmuren syntes hun ikke var noe spesielt stas. 
Mange små sjarmerende kafeer i byen som vi naturligvis måtte prøve oss på. 
Nydelig keramikk på verkstedet. Mona har alltid ønsket seg en bakebolle fra Røros men den kostet 1800 kr og da tror jeg at det får holde med stålbollen til Kenwood. 
Var på smeltehytta museet og fikk lært alt om utvinning av kobber. Ray fikk lyst å besøke Olavsgruva for å se en gruve i virkeligheten, så da gikk vi tilbake til bilen og kjørte 13 km ut av byen for å være med på en omvisning av den. Men vi kom aldri så langt. Det er den absolutt verste veien vi har kjørt på noensinne. Tror vi snudde etter ca 5 km. Snakk om vaskebrett, det gynget så fælt at du ble nesten sjøsyk. Skal vi opp der en annen gang blir det med landrover. 
Så da var det bare å ta den ordentlige landeveien fatt å finne seg et sted for natten - og sankthansnatten blir tilbrakt på Tynset. Sol og varmt og deilig. 
Men overskriften er myntet på naboen her på campingen som i store deler av kvelden lot oss alle få ta del i sitt lager av køntri-musikk og svensktopper + Åge Alexsandersen. Kunne vært verre. 

SISTE SISTE !!!!!
Og Mona som følte seg dum da hun trodde hun så bjørn i går: fikk litt sjokk da hun så "Røros nytt": det er jo bjørn her ! Skrekk og gru !
Kommentarer