Tirsdag 14 oktober - Wien, Wien nur du allein...

Tross frokost "på sengen" var vi enig om at nattog ikke er noe for oss, spesielt Ray som hadde måtte være klatremus og ta overkøyen hadde sovet dårlig. Mange svinger og risting på toget her i Østerrike. 
Så vi var litt redusert da vi ankom hotellet - 59 euro og rommet er like stort og fint som det vi hadde i Roma til tredobbel pris. Men ikke så sentralt. Vi bor 3 stopp med undergrunnen fra operabygningen som er veldig sentralt i byen. Wien har Europas beste offentlige transport og det ser vi, undergrunn, busser og trikker på alle kanter i et lett system som selv vi forvillede turister klarer å bruke. 
Hadde egentlig ikke planlagt det, men helt utrolig, da vi kom til byen kaffetørste og småsulten befant vi oss plutselig utenfor hotel Sacher og da MÅTTE vi jo bare inn ! Men det ble ikke sjokoladekake på oss likevel. Mona falt for en apfelstrudel og Ray tok ingefærkake. 

Dagens selfie ble tatt ved Stefandomen. Ikke helt enkelt med de høye spirene og selfiestangen gjenglemt på hotellet. Og her var det ikke en eneste selfie-selger. 
Flott by med mange grandiose bygninger, spesielt operaen var flott syntes vi. 

Er litt mettet på hop on og off så vi tuslet bare rundt i gatene og koste oss i deilig vær sånn rundt 20 grader. Reiste med trikken, det var jo kjekt etter gammelt. 

Fra undergrunnsbanen - alt var så flott og effektivt. 

Ja måtte jo ha en wienerschnitzel - altfor stor og altfor mye fett. 
Kjekt å se trikk igjen. Den var meget stille og så miljøvennlig. 

Kommentarer