Søndag 12 oktober - hop on hop off Roma

Trodde dette skulle være en stille dag med stengte butikker og lite trafikk - at vi hadde Roma for oss selv liksom....
Kjøpte biletter til den hop on bussen som rangerte høyest hos trip advisor - for å finne at det hadde alle andre gjort også ! 
Varmt på øverste dekket i dag, kjekt med bussbrosjyre da. 
Ett av stoppene var Spansketrappen og det var klart for et avhopp. Tok en stund før vi fant frem, busstoppet var egentlig litt langt unna så underveis gikk vi nedover Via Veneto - så hadde vi gjort det også . 
Audrey og Gregory ved spansketrappen - bare Vespa'en som mangler. 

Neste selfie-stopp var Colusseum. Gåte: Hva er det mest av i Roma ? (Vi ville normalt ha svart amerikanske turister) men svaret er gateselgere som desperat vil selge deg en selfie-stang ! Det er ikke fred å få - selv når vi står med vår egen Åsane-innkjøpte prøver de å selge oss en til ! 
Det var så varmt og fullt av folk på Colusseum så vi gikk ikke inn men satte kursen for nærmeste vannhull. Da oppdaget vi at hotellet var like om hjørnet og at vi bodde rett ved Colusseum. Kunne spart oss 40 euro i hop on. 
Rett over hotellet er det en kirke og der fikk vi med oss et bryllup, på en søndag. Bruden kom alene ! I bilen - men der var en brudgom inni kirken et sted regner vi med ! Og alle de kvinnelige gjestene hadde 20 cm hæler så det var jo underholdning bare det å se dem stavre ivei på brostenen og opp trappen. 
Om kvelden var det vanlig rødvin og pasta på byen . 

Kommentarer