Mandag 13 oktober - Arrivideci Roma


Lystige svenske turister nyter italiensk is. 

Siste dag i Roma - litt trist - men når det er sagt er vi egentlig glad vi skal avgårde. For oss som kommer fra en fredelig utpost i utkanten av Europa er dette i overkant av menneskemylder vi kan tåle. 

Nå vet vi hvordan det er i Flåm når cruisebåtene kommer inn. Vi trakker og trakker oss gjennom køer, ikke bare på Colusseum og Petersplassen, men på helt vanlige gater også. Vi trodde vi skulle unngå slikt når vi reiste i oktober.

Det er 25 grader i dag også men fin bris så vi gjør et nytt forsøk på Colusseum. Her står mange guider utenfor og forsøker å shanghaie deg til rundturene sine - sier det er 40 min kø hvis du ikke joiner gruppene deres. Vi stiller oss i køen for enkle billetter og det tok 10 minutter. 

Da var køen til dametoalettene mye lengre - hvorfor de ikke kan ha dobbelt så mange dametoaletter som herre begriper jeg ikke. Ray gikk rett inn og kunne omtrent ha tatt en omvisning på Colusseum før Mona kom ut fra dametoalettet. 

Senere har vi sen lunch og litt desperat shopping etter ny håndveske til Mona men ingenting her kan måle seg med den hun så i Bergen før hun reiste til 3 ganger prisen her. Borte bra men hjemme best. 

Så tar vi lyntoget - 250 km/t - til Firenze. Vi reiser som sagt på 1 klasse og da damen med trallen kommer graver Mona i lommen etter penger og ber om et glass hvitvin - og får til svar: I am very sorry madame but we only have champagne ! 

Fordi vi ville være ute i god tid for nattoget til Wien får vi 2 timer å vente her. 

Stor er vår forskrekkelse da toget kommer og det har startet fra Roma!!!!
NSB sa det gikk fra Firenze og at vi måtte skaffe bilett selv Roma-Firenze. De skal kaldkveles når vi kommer hjem !

Lykke på nattoget - sjokolade og chianti ! 

Kommentarer