Lørdag 18 oktober - Lang dags ferd mot natt

Relativt sen frokost i dag på hotel Ansgar i Odense. Før toget går rekker Mona ned i handlegaten og får snopt seg en Adax of Copenhagen crossover håndveske.
Får liksom roen etter det. Så bærer det avgårde på behagelig dansk 1.klasse til København. Her har NSB satt oss opp videre med en halv times venting og 2 togskift før vi kommer til Gøteborg. 
Men plutselig ser vi et tog som går NÅ og direkte. Vi hopper på - er du på interrail så er du på interrail. Men vi er ikke de eneste - toget er overfylt, vi kommer oss ikke fram til 1.klasse en gang. 
"Det blir vel bedre etter Kastrup" sier vi. NEI - der kommer det bare flere på. 
Vel, det ble litt bedre etter Malmø, da fikk vi nå i alle fall sitteplass, om enn på 2.klasse - i pjolterseksjonen. En svær gjeng med ungdommer som pøste på med Tuborg og Jack Daniels. Og her var det ikke mye inne-stemme akkurat. 
Vi kunne gått av og ventet på vårt opprinnelige tog men orket ikke. Kunne være greit med ekstra tid i Gøteborg så kunne vi ha en bedre middag.
Vi surret rundt og rundt på stasjonen i Gøteborg på jakt etter middag men det eneste vi fant var en Burgerking, alle de andre hadde bare forskjellige former for kaffe med tilbehør. 
Så vi spiste som sagt på Burgerking og satte omtrent chips'ene i halsen da de annonserte at toget til Oslo var INNSTILT !!!!
Etter en times venting fikk vi beskjed at vi skulle taes i buss til Ed hvor toget ville vente på oss 
Medbrakt kaffe på bussen - Ed neste stasjon. Vi er 1,5 time forsinket. 
Sent men godt er vi vel ombord i NSB med norske aviser og god plass på comfort avdelingen. Vi vil ankomme Oslo 23.30 istedet for 21.50. Grunnen til kaoset var at noen hadde hugget trær som hadde falt på kjøreledningen. 
Heldigvis har vi kort vei til hotellet. Så får vi nå se hvordan nattportieren på Comfort Hotel Grand Central ser ut ! 

Kommentarer