Fredag 10 oktober - La dulce vita

Vi måtte forlate hotellet kl. 7 for å rekke toget og ifølge portieren i går var det da frokosten begynte , så vi hadde regnet med å sløyfe den, men da vi kom ned kl. 6.50 satt der folk og spiste frokost. Så vi raste inn og slukte i oss juice og et rundstykke og stappet 2 croissants i håndvesken, frekke turister på tur ! 
Toget fra Nice til Ventemiglia er pendler tog og var stappfullt tross 2 etasjer. Så her måtte vi være ekte interrailere og stå i gangen På stoppet i Monaco gikk 95 % av passasjerene av - alle skulle på jobb der tydeligvis. De har jo ikke råd å bo der må vite. 
Ankomst Italia og turens første cappuchino ! Ekte altså. Det er som med Guiness - smaker best i Irland !
Så var det tog videre til Genova. Der satt vi i fine men gammeldagse avlukker med plass til 6. Vi kom i selskap med et japansk par og en mor og datter fra Philadelphia. Datteren sa ikke så mye men moren snakket som en foss. Var operasjonssykepleier og mannen var igjen hjemme for å passe hunden - en meget bortskjemt hund som hun stekte okstestek til fordi dyret ikke likte hundemat. Så her var vi jo helt på bølgelengde med en gang. Og da hun hørte vi var fra Bergen fortalte hun at hun elsket Grieg og likte å spille Bryllupsdag på Troldhaugen ! Så nå var vi jo helt på bølgelengde. 
Vi skiftet tog i Genova og her fosser det med regn og torden. Da vi kom på hotellet i Roma var det på nyhetene om flom i Genova så vi var glad vi ikke var der lenger. 
La dulce vita på toget - rødvin og deilig panini !

Togterminalen i Roma var på størrelse med en stor flyplass men lett å finne fram. Så tok vi taxi til hotellet. Trafikken i Roma var en blåkopi av Paris - helt vilt. 
Første gang på 4 stjerners hotell og fant ut at her følte vi oss hjemme !
Utsikt fra hotellvinduet. Vi er midt i Roma sentrum, like ved handlegaten Via del Corso. Temperaturen er sånn deilig 23 grader. Mona hadde ikke pakket sandaler til turen og gikk litt i spinn da hun oppdaget en skobutikk tvers over gaten som solgte Birkenstock !!!! Så nå er hun vel skodd for Roma sightseeing ! 
Spiste pizza og pasta på fortauskafe men  Mona fikk ikke lov å ta mer bilder av mat ! 

Kommentarer