Torsdag 10 april – Cellier Des Templiers


Verdens søteste lille gris 

Denne bloggen heter jo Days of wine and woofers – og i dag var det tid for å konsentrere seg litt om vinen.  


Men det kommer litt senere – for i dag var det markedsdag om morgenen og det måtte vi jo ta en titt på, sammenligne litt med de spanske markedene.

Men dette er som sagt en liten by og det var et svært lite marked med vanlig blanding av klær, kjøtt, ost og grønnsaker.  

Vi kjøpte litt frukt men ellers gikk det mest penger (30 euro) til en mann med en liten gris som samlet inn penger til dyreveledighet. Så der var jo vi et lett offer.

Hadde vært veldig fristende å avlevere
dyrene her noen timer …………….
Så var det hjem til litt husarbeid og klesvask før vi ettermiddagens store begivenhet : Omvisning i vinkjeller og smaking.

Vi to + Bruce og Sheila fra Australia var de eneste deltakerne på den engelsk-språklige rundturen, men det var jo greit nok, vi var bare glad vi ikke var de eneste, for det var det vi hadde forventet. Ikke akkurat mange utenlandske turister her i byen nei.

Her er vi i vinkjelleren. Eikefatene som vinen lagres på er 200 år gamle og kan ikke lages på nytt så de må passes
godt på. Blir overvåket døgnet rundt av sensorer og når treet blir for tørt dusjes de med vann. 
Vin fra Banyouls og nabobyen Collioure tilhører en egen gruppe vin hvor det er 170 vindyrkere tilknyttet. Her nyttes bare manuell drift av vinmarkene og de dyrkes i terrasser opp etter fjellsiden støttet opp av tørrmurer av skifer. Røttene går 15 meter ned i jorden ble vi fortalt.


Her måtte jo bare Mona slå til - denne vinen er spesialblandet til å drikkes med sjokolade !!!
Så kom vi til vinsmakingen. Vinene fra Banyouls er søte og vinene fra Collioure er tørre. Vi fikk smake 4 fra hver by. Selv om vi forsøkte å være flink og helle restene fra glasset ned i en bøtte var vi godt på snurr da vinsmakingen var over. Og det var vel meningen også for da kom jo det store spørsmålet om hva vi kunne tenke oss å kjøpe. På det stadiet var Ray klar til å forhandle om hele vinkjelleren men Mona klarte nå å få antallet ned på et mer bobil-vennlig nivå.


Glad og fornøyd shopper !
Spiste middag hjemme i dag, en del forberedelser til morgendagens avreise. Lekegrinden skal taes ned og matter skal luftes osv. Det er en delilig varm kveld, temperaturen er 16 grader. Om dagen var den 20 så nå er det fint.

Kommentarer