Søndag 13 april – Palmesøndag og tur med "Beffen" til Palace d’Papes


Tid for å ta en titt på byen i dag. Vi dusjer og går tur med hundene før vi forlater dem i vognen,  de får være hjemme, tror neppe de har adgang til pavepalasset.
 Tar den lille gratis ”Beffen” over elven, det tar bare et par minutter men det er veldig sterkt strøm så den strever fælt for å få oss inn til kai. Kvinnelig skipper har den også.Båttur som selv Mona kan applaudere
Går litt rundt i Avignon og kjøper billett og sånn liten telefon med kommentarer for rundtur i pavepalasset. Det er kjempestort og du kan lett gå deg vill. Er litt skuffet over at så mye innvendig er ødelagt opp gjennom århundrene. Etter at paven flyttet tilbake til Roma er slottet blitt brukt til både fengsel og kaserne og de fleste av de opprinnelige freskene er malt over med hvitmaling.

Mona foran Palace d'Papes
Mona avslutter turen før Ray. Hun er kald, (kaldt inne) sulten og tørst – og da er ikke humøret og konsentrasjonsevnen på topp akkurat.  ”Eg driter i paven – no går eg på restauranten ute på torget” sier hun og forlater Ray til å vandre sin egen sjø inni det iskalde palasset.

Det var forbudt å ta bilder inni
palasset men Mona snek seg til
å knipse en av sarkofagene -
selvfølgelig fordi eieren hadde fått
med seg sin hund på gravstøtten
Så tar vi Beffen tilbake til campingen og resten av ”gjengen” og så bærer det videre nordover.  Vi gjør faktisk noe Mona har sagt vi ALDRI  skal gjøre – nemlig være ute på veiene i Frankrike etter lunsj om søndagene, eller de fleste dager egentlig når vi ser hva de klarer å tylle i seg av alkohol over en bedre lunsj. Men vi drar nå lystelig i veg på betal-motorveien – følger elven Rhonen og tar inn på et camperstopp i den lille vinbyen ”Tournon – sur – Rhône”.  Og i kveld SKAL vi ut å spise.

Finner en grei liten restaurant og tar a la carte i dag. Ray bestiller and og Mona bestiller lam. Det het noe mer enn lam som hun ikke forsto på menyen og hun begynner å bli nervøs for om det kan være testikler ? Eller noen andre lugubre deler av dyret ? Etter et glass med den deilige lokale vinen Côtes- du- Rhône har hun drukket seg til mot og er så sulten at hun proklamerer hun skal spise det uansett hva det er, men blir betydelig lettet da en lamme-skanke blir plassert foran henne.


Til dessert vil Ray ha creme brulèe  men Mona finner ut hun vil prøve en sjokolade fondant., særdeles kortreist ettersom sjokoladen kommer fra sjokoladefabrikken her i byen.  Må jo prøve hvordan denne desserten  smaker i landet den kommer fra…….. og det var jo helt himmelsk selvfølgelig. Det meste er himmelsk etter en flaske med Côtes- du- Rhône egentlig…………Så ble vi mett i dag også…...

Regner med det blir ny runde med Grete Roede når vi kommer hjem……...

Kommentarer

 1. Hei Mona og Ray. Dere har en veldig koselig blogg!
  Vi har også to hunde og bobil, men vi holder oss i Norge ;)
  Hvor i Norge er bildet dere har i blogglogoen tatt? Kan ikke være Hardanger, såvidt jeg vet går det ingen hurtigbåter der.. Ikke Stryn heller, må være en plass midt i mellom? El? Rundt Bergen? Please release me from my pain ;)
  Vil gjerne stoppe der neste gang!

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager sent svar - bruker ikke bloggen sånn til vanlig. Bildet er tatt i Aurland i Sogn.

   Slett

Legg inn en kommentar