Onsdag 9 april – Banyouls-sur-Mer

Du har ikke levd før du har sittet på en kafè på rivieraen og spist
hjemmelaget iskrem med creme brulee smak !

Våkner til strålende sol og tusler ned til byen med dyrene for litt kaffe og is. Så går vi litt rundt nede ved havnen, her er så flott og idyllisk, helt slik liten kystby du drømmer om. 


Selv her på franske siden av grensen betrakter folket seg
som katalanere - flagget vaier her på byens rådhus
Har også slikt fengende navn ”sur-Mer”  - høres ikke det  flott ut – det er som du ser et asurblått hav blinkende foran deg. 

Det er mange steder i verden (i hvert fall i Europa) som heter Bergen. For å skille oss fra alle de andre kunne ikke vi hete ”Bergen-ved-fjorden” ? Høres ikke det flott ut ?

Hundene var mest interessert i å sniffe fiskegarnene i havnen
Vannpumpen utenfor rådhuset var bra å ha på en varm dag som denne
Det er deilig blomsterduft i hele byen
Så ble vi mett i dag osgå !
Tar øl og hvitvin på kafeen men så blir det så varmt at vi må trekke hjem for å la dyrene få skygge. Heldigvis finner vi en liten stille kulp i elven  på veien hjem så de får ta et deilig avkjølende og rent bad.


Slumrer på terrassen resten av dagen alle 4. Om kvelden går vi ned til byen for å spise middag. Her ble vi litt overrasket over prisene – kanskje vi har vært for lenge i Spania ? Vi spiser entrecote, drikker en flaske rødvin og har en kopp kaffe hver og regningen kom på 75 euro. Hadde fått mange middager i Spania for den prisen, rart å tenke på, bare 2 timer unna med bil. Nå skjønner vi hvorfor alle pensjonistene er månedsvis i Spania og ikke i syd-Frankrike………

Kommentarer