Lørdag 12 april (palmelørdag) – Sur Le Pont d’Avignon……..

Sur Le Pont d'Avignon…….. her er det bare å synge i vei…...

Det bærer videre nordover og i dag står hovedstaden i Provence for tur – den nydelige gamle byen Avignon. Her er det større forhold enn i Aigues-Mortes, dette er vel en by på størrelse med Bergen, men det er vel bare en 16.000 mennesker som bor innenfor bymurene – dette er også en ”walled city” nemlig.

Kald pils, hunder i lekegrind og pavepalasset i bakgrunnen…..
Det er ingen steder innenfor bymurene vi kan bo med bobil så vi bor på andre siden av elven – på en øy i elven faktisk.

Det er vanlig kjørebro over elven eller du kan ta en gratis liten ferge – som vi straks døper til ”Beffen”.  

Fra campingplassen kan du se Pavepalasset og Pont d’Avignon. Flott campingplass men vi er kommet på en litt uheldig tid.

Det er nemlig en slags pollen overalt, ser ut som sne og kommer fra trærne som vokser langs elven. Det er forresten elven Rhone vi snakker om her.  


Det blåser litt og disse bomulls-fluffene kommer inn alle steder og hundene blir full av dem og det er lite stas å sitte på terrassen.  I tillegg har vi en kjempesur nabo fra Sveits som klager over at han ikke får sove middag !!!!!! fordi hundene bjeffer.  Ikke spesielt mange bjeff men tydeligvis en grinebiter av en hundhater. Så vi går en lang tur langs elven i stedet.


Helt vanvittig med "pollen"

Her er våren kommet langt, andemor svømmer forbi med alle ungene sine
Tilbringer kvelden inne delvis fordi vi ikke gidder å gå ut og delvis fordi Mona er redd vår  psykopat-nabo skal gå til angrep på bilen hvis hundene skulle komme til å bjeffe. Noe de aldri gjør når vi er ute så vidt vi vet, lister oss av og til hjem for å spionere, men der er alltid tyst og når vi åpner døren kommer de mot oss gjespende og strekker beina.  Tror egentlig at Securitassene sover på jobben.

Kommentarer