Fredag 11 april – Aigues-Mortes

Bobilparkeringen i Aigues-Mortes

I dag bærer det videre – skal til en camperstopp i dag – eller ”Aire” som det heter i Frankrike. Vi skal lenger nordover til våtmarksområdet Camargues og den lille historiske byen Aigues-Mortes, grunnlagt av St. Louis i 1240. Byen lå da ved sjøen og det var herfra korstogene for å befri Jerusalem i 1240 og 1270 fant sted.

Liten rekognoseringstur inn i byen med dyrene
Bobilparkeringen er like ved bymuren. Helt fantastisk. Her kan du parkere i 24 timer for kun 9 euro. Hele byen er omringet av en mur, ”walled city” heter det på engelsk, vet ikke hva det heter på norsk. Festningsby ?

En fortryllende liten turistby må man vel få kalle den. Hele byen er fylt av små butikker og restauranter, men her bor folk også, fortryllende små hus som alle er forskjelling. Her er det bare å gå rundt og se og kose seg. Været er nydelig og vi tar litt hundefri. Mona tar helt fri – kvitter seg med Ray som vil studere festningsmuren og går en runde i klesbutikkene. 
Ray studerer bymuren og festningsverket
Finner en bomull snekkerbukse i butikken  ”Le Blè en Herbe. ” Passer veldig bra til den stripete genseren hun har på men ekspeditrisen protesterer vilt, No,no,no,no Madame – sier hun. Mona MÅ absolutt ha en stripet genser som hun har i butikken med firkantet hals. Så da er det bare å gi seg for fransk mote-ekspertise.


Mens Mona studerer byens mange boutiquer………
Ettersom vi har plukket opp en Carrefour grillkylling underveis i dag blir det til at vi spiser middag hjemme i dag – fulgt av en DVD film ”The Life of Pi.”  med litt vin til naturligvis – har du hjemmekveld så har du hjemmekveld. Nydelig måneskinn og en opplyst borgmur lyser mot oss når vi er ute og tisser før vi legger oss.
En av de mange sjarmerende husene

Kommentarer