Onsdag 31 juli - Vi krysser kanalen og tar inn på camping Rabbittville

På stranden i Calais med dagens frokost - hentet på bakeriet i
spesialbærepose kjøpt i Normandie 5-6 år siden. 

Tar det rolig i dag. Heldigvis tar også vinden det rolig så Mona kan slappe av og nyte ekte fransk frokost med baguette og croissant.  

Så er det innsjekking på fergen kl. 11.30. Vi skal reise med MF Spirit of France - ser ganske ny ut - igjen kan Mona slappe av !
Vi er heldigvis ute i god tid for det tar evigheter av tid å sige gjennom passkontrollen.

Så er billettinnsjekking og hundekontroll. Den franske damen i luken hyler noe uforståelig til oss - hæ - snakker hun engelsk eller fransk egentlig - vi rister på hodet at vi ikke forstår. Hun hyler det samme om igjen og vi bare ser på hverandre og holder på å brøle av latter da hun sier: Don't you speak English ???? Tilslutt demrer det for oss at hun sier : Switch off your engine !
Så ble Maggie behørig
Måtte jo kjøpe litt duty-free 
scannet og passet hennes kontrollert og skjema fyllt ut og lapp i vindu (gul) som om det var rene pesten som ankom. Men det er nå kjekt å se at det nå er ETT land i Europa som kontrollerer hunde-turistene. Kunne de ikke tatt 150 kr på Svinesund også og sjekket alle ? Grei jobb for Securitas eller noen.

Men så bar det ombord og vi fikk en fin overfart. Var litt forsinket ved avgang men det tok de inn igjen på turen så de kan tydligvis gå fortere om de vil. Men kanskje de bruker mer diesel da.

Så var det å kjøre i land og konsentrere seg om å kjøre på venstre siden. Bare en halv time eller så til vi svingte inn på Black Horse Farm Caravan Park.

Dette varsel-skiltet burde ha advart oss nok til å snu i porten
Og det var nå moroen begynte.  Her var det nemlig fullt av kaniner - midt på lyse dagen. Bak vognen var det en hekk og under hekken var det mange kaninhull. Mona plasserte Maggie utenfor vognen i sele og bånd og trodde det var greit. Men Maggie vrengte seg ut av selen og styrtet inn i hekken på kaninjakt. Hekken var ca. 1 m bred og full av torner og brennenesle. Mona var lettere hysterisk. Forsøkte å lokke henne med coctailpølse på en pinne, men neida, hun var helt i transe. Jaget en kanin ut av hekken og over marken bare for å returnere til hekken for å jakte på fler.

Snurre Sprett ønsker oss velkommen
til campingplassen

Tilslutt stakk hun kroppen nedi et kaninhull som var nær åpningen på hekken så Mona stupte inn og fikk fatt i halen og dro henne ut - men til hvilken pris - møkkete klær, opprevet på armene og fjeset og brenne-nesle utslett (Mona altså). Dette kombinert med diverse blå merker og plaster fra fall på sykkel i Danmark fikk nå kjerringen til å se ut som noe utav Donald Duck.

Resten av kvelden hadde Maggie husarrest og det ble faktisk litt kjølig så vi trakk nå inn vi også. Og så gikk det som vi håpet: den nye TV'en med innebygget dekoder tar inn alle de engelske kanalene ! Nå slipper vi parabolantenne i England. Every cloud has a silver lining.
De er jo søt da.................

Kommentarer