Mandag 19 august – Blikkstille kanal

Ankomst Dover med klippene i bakgrunnen

Vi ankommer Dover i god tid før fergen kl. 11.30. Vi skal ha nytt fergeselskap i dag – ”My Ferry” som tidligere het Sea France. 


De har bare fine nye båter, slik også med den vi skal reise med ”Berlioz”.  

Flotte forhold i dag
Det er tydelig at franskmenn og engelskmenn er patriotiske når det gjelder hvilket selskap de bruker. På veien til England reiste vi med P&O og da var nesten alle passasjerene briter. Nå er det fransk selskap og nesten alle passasjerene er franskmenn.  


Vi er helt nøytral her – vi tar det billigste selskapet – denne gang kostet turen oss 68 pund.  Turen tar 1,5 time og selskapene er ikke subsidiert. Sammenlign det med Helsingborg-Helsingør til 900 SEK tror jeg det var – for en 20 minutters kryssing, du har knapt tid til å ta en kopp kaffe.

Litt belgiske okser må vi ha med oss på veien
Det er sol og blikkstille på kanalen i dag. Fra Dover kan vi se rådhus-tårnet i Calais ! Så klart kan vi ikke huske at det har vært før. Så hele turen over kan vi se både Dover og Calais samtidig.

Vi hadde vel først planlagt Brugge i dag, så Antwerpen men vi ender opp på en gård dvs. et ysteri i Holland. 

Ysteriet hadde egen glass melkeflaske med logo på !
Greit med bobil, veien blir til mens du går. Jammen var vi glad vi kom oss ut av Belgia, motorveiene er som å kjøre på et vaskebrett. Det var omtrent en stripe på tvers av veien på grensen inn til Holland – og da vi rullet over den var det flotte veier gjennom hele Holland. 

Kommentarer