Fredag 2 august - Shopping på menyen

Egg og bacon til frokost. Er du England så er du i England.
On the road again - denne gang skal vi videre til vårt kjære Chertsey i Surrey - men underveis tar vi en liten godbit-avstikker .......... til et kjøpesenter. Ray har vært fast kunde hos Marks § Spencer i årevis og nå er Mona blitt så gammel (ha ha) at også hun finner alle klærne sine der !

Det er så lett med Internett - vi bare googlet "Retail parks in Kent" og så fant vi det nærmeste og tastet inn co-ordinatene på GPS'en. Så var det bare å legge lystig i vei 15 minutter og vips hadde du så mye butikker du bare kunne ønske deg.

I dag er det såpass kjølig (23 grader) at Maggie kan "passe huset" med takluken åpen og vi kan kose oss på senteret med god samvittighet.

Gode sko og kredittkort i vesken - klar til innsats !
Vi var heldig for mens vi var inne på M§S opplyste de i høytaleren at hvis du var turist og handlet for mer enn 25 pund (ikke spesielt vanskelig) kunne du handle taxfree. Så det gjorde vi da mildt sagt. Men vi måtte vise passet i kassen - så Mona gjorde en hurtig retur til bilen og hanskerommet. Da hun kom inn i bilen var det ingen liten hund som møtte henne i døren og hun ble litt engstelig og ropte på Maggie  - og der stakk DET trøtte sovetryne fram fra førersetet - hun hadde sovet så dypt at hun ikke hørte at noen kom inn. Snakk om Securit-Tass.

Så da papirene for taxfree'en var unnagjort var det bare å dra videre. 1 time og kjøre i dag, men det ble minst 2 takket være DEN køen på M25. Det var så gale at det var omtalt på radioen.

Men når du har bobil med aircondition er det ikke så verst å sitte i kø. Ray ble sulten og da var det bare for Mona å snike seg bak i kjøleskapet og hente noen engelske coctailpølser og tomater og så var han fornøyd.Da var høstgarderoben vel i havn. Og nye muffins måtte bare prøves:
Apple and cinnamon crumble
Endelig kunne vi ta inn på campingplassen i Chertsey. Fikk ikke plass ved Themsen denne gangen men en fin og skyggefull plass like ved utgangen. Hvilken oase dette er. Maggie så en kanin på første runden rundt plassen men hun har roet seg litt nå. Håper hun ender opp som engelske hunder som ikke ser ut til å bry som om kaninene i det hele tatt. Men jeg tviler på det. I tillegg er det en del unger på sparkesykkel så helt fredelig blir det nok ikke nei.

Om kvelden skulle vi ut og feire dagens lille jubileum - vi har kjent hverandre i 36 år i dag - og vandret avgårde til vår favorittpub "The Kingfisher" - og fikk nesten et lite sjokk - den var stengt grunnet privat arrangement. Går det an ? Den andre puben "The Boat House" var følgelig stappfull og ikke et bord å oppdrive. Så vi tutlet hjem igjen og spiste kald kylling og salat fra kjøleskapet. Det ble jo en sunn middag om ikke annet - men slett ikke slik vi hadde planlagt.

M25 - ringveien rundt London - alltid mye trafikk og nesten alltid kø

Kommentarer