Villajoyosa

Tommelen opp for sjarmerende by !
Det er onsdag og vi våkner til sol og litt vind. Det gjør påkledning vanskelig, det er definitivt av-og-på vær. Farlig vær egentlig, det er så stekende varmt i solen og så kaldt om kvelden og tidlig på morgenen. Folk hoster og harker rundt oss på alle kanter synes det som, Mona hoster fremdeles hver morgen og Ray harker nå litt han også.

Det er buss-stopp utenfor porten og denne gangen prøver vi en ny strategi - vi putter Maggie i kurven, henger kurven på skulderen, det er bare hodet som stikker ut. Men NEI - sjåføren er på hugget med EN gang. Så da går vi tilbake og henter syklene og sykler inn til byen. Det er bare 10 minutter å sykle inn og veien er flat så det går greit - trenger jo mosjon må vite.  Det er vel en 20 min å gå, så det går jo fint også, men Ray har trøbbel med ryggen så sykkel er best.

Og vilken sjarmerende liten by ! Vi er helt målløs ! Hvorfor er her ikke flere turister ? Vi spiser lunch i byen og koser oss på strandpromenaden, det er mer skjermet fra vinden enn på campingplassen.

Nydelig strandpromenade i Villajoyosa
Da vi syklet inn til byen ved lunsjtider syklet vi forbi barneskolen her og da sto alle mødrene i kø utenfor porten for å hente barnene. Vi tenkte at kanskje det var halv dag i dag, det er aske-onsdag og vi vet igrunnen ikke hva tradisjoner de har her. Men når vi kommer hjemover igjen i 4 tiden er der ny kø ved skolen for av-levering av barn for ettermiddagsundervisning.  Ingen SFO her tydeligvis, kan ikke være lett for spanske mødre å være i jobb !


Lunsj på strandpromenaden

Kommentarer