Guadalest

Mor og Maggan - borgen i Guadalest
i bakgrunnen
På vei til borgen ble vi tatt bilde av - som
vi kunne kjøpe på vei ut - for 5 euro. Kaldt i dag igjen, kun 7 grader når vi våkner. Men når solen får et par timer på seg er det ganske greit å sitte ute rimelig påkledd. Benyttet anledningen til en liten klesvask i dag, det skal bli skyet og regn i dagene som kommer visstnok så det var best å benytte anledningen til en god tørk.

Henimot lunchtid dro vi avgårde til et sted vi syntes vi måtte få med oss mens vi fremdeles har leiebil - nemlig Guadalest. 

Guadalest er den tredje mest besøkte turistattraksjon i Spania, etter "Prado Museum" i Madrid og Alhambra i sør. Her kan man besøke små museer, restauranter og butikker og den gamle borgen som araberne bygde. Guadalest var en av de siste byene spanjolene tok tilbake fra araberene/maurerne, så sent som på 1600-tallet.


Vi lager en liten rundtur utav det, slik at turen opp ble en flott tur langs en smal og svinget vei, mens vi på hjemturen tok en alternativ rute på en atskillig bredere og rettere vei - den som bussene benytter. 

Vi hadde lunch på en liten kombinert kafè/souvenirbutikk - eneste andre gjestene var et bord med en 5-6 nordmenn på tur - og ikke nok med det - Mona treffer kjentfolk ute i landsbygaten - Inger Marie fra Arna kom gående med sin dachs ! Hun ble vel like forskrekket som Mona da de møttes ! 


Meget spesielle souvenirer i Gualdalest - ikke vår smak
Vi måtte holde oss til landsbygatene - det var ikke tillatt å ta hunder med inn i borgen, så vi kom oss aldri helt til topps, men det var jo fantastisk utsikt fra "torget". 


Så langt men ikke lenger - ingen hunder fikk gå inn i borgen

Maggan nyter utsikten. Rett nedenfor ser vi den turkise dammen
“Embalse de Guadalest”. Dammen ble bygd 1953-1964 og er 26 meter dyp og
270 meter lang og sørger for vannforsyninger til mange kommuner
på Costa Blanca, blant annet Alfaz del Pi, Altea og Benidorm.
 

Kommentarer