Tour de Altea

Maggan og mor klar for sykkeltur
Søndag i dag og nydelig vær så vi beslutter å ta en sykkeltur til Altea. Kjøpte Hjemmet i går på vei til frisøren og der var en 3-siders artikkel om Altea som reisemål. Så da fikk vi jo litt blod på tann. Gamlebyen skal visstnok være en av de vakreste byer i Spania.

Så da var det bare å få Maggan på bagasjebrettet og trå til. Vi har tørrtrent en gang rundt campingplassen og det gikk bra så nå er det bare å få henne inn i buret og smelle igjen grinden og legge i veg ! Mona og Maggan sykler foran og Ray kommer bak og ser til at Maggan er OK. Hun legger seg vel til rette og ser ikke det minste bekymret ut !

Mange trapper til toppen av Altea
Det er flott sykkelsti halve veien til Altea, og så er det en ganske bred promenade du kan sykle på. Om det er lovlig eller ikke vet vi ikke, men "alle" gjør det. Mange spanske familier ute på tur i dag med unger og greier som vingler litt hit og dit så vi må kjøre forsiktig. Vel inne i Altea må vi sette fra oss syklene - nå er det Stoltzekleiven light som gjelder. Det er mange trapper og bratte bakker gjennom gamlebyen før vi kommer opp på toppen hvor katedralen med den blå kuppelen er.

Der er en kafè utenfor katedralen men vi sitter i evigheter uten å bli servert. Vi nord-europeere er ikke spesielt tålmodige av oss så vi forlater stedet og bestemmer oss for å spise på en av kafèene på strandpromenaden. Vet ikke helt hva vi har det så travelt etter, men bare det å ta seg en kopp kaffe kan være en prøvelse for oss......... Først må du vente for å bestille, så må du vente for å bli servert og så må du nok en gang få fatt i kelneren for å spørre etter "regningen" (på en ute-kafè) og så må du vente i en halv evighet for å få betale ! Som sagt, vi prøver å smøre oss med tålmodighet, vi er jo på ferie !

Kafè Senses i Altea - nydelig mat og nydelig
både inne og ute
Så hadde vi hver vår pizza på en nydelig italiensk restaurant - www.facebook.com/SensesAltea
og siden klokken allerede var blitt 3 på ettermiddagen fant vi ut at vi kunne bevilge oss et glass rødvin også !

De fleste av gjestene syntes å være spanjoler - og det er jo et godt tegn.

Så var det bare å promille-sykle hjem igjen, hele turen tar vel kun et kvarter eller så, her hvor vi bor begynner akkurat by-grensen til Altea. Kanskje vi tar en ny tur i morgen, nå fikk vi blod på tann !


Så kom vi oss til toppen av gamlebyen i Altea

Det er berre lekkert her i Altea.............

Kommentarer