Torsdag 16 august - Lom

Ingenting slår et morgenbad i turkist elvevann


Våkner til en nydelig morgen og hundene starter dagen med et bad elven. Det frister ikke oss akkurat selv om det er varmt og deilig. Vi tar heller turen opp i gaten og kjøper kaffe og kanelsnurr på Lom Bakeriet - som vi hadde fått anbefalt av en kollega hjemme i Bergen. Og vi ble ikke skuffet. Kjøper med oss en deilig loff vi kan spise til lunch senere på dagen.


Det måtte i så fall være kaffe og kanelsnurrer på Lom Bakeriet. 
Det er flott på Lom men vi ønsket oss noe mer idyllisk og stille så vi drar videre mot Rondane og Rondane Haukliseter Fjellhotell. Det ligger på et sted som heter Høvringen. Og opp der må du først forsere en "Trollstigen light". Men det gikk greit, har jo erfaring med bratte hårnålsvinger fra Sognefjellet. Her har de i tilknytning til hotellet  laget en bobilparkering for opptil 12 biler.Mange svinger før vi kom til Høvringen
Fantastisk utsikt, koser oss (igjen) med en øl i solveggen og sitter i timesvis og bare hører på stillheten. Eneste lyd vi hører er et lam som breker i vei, har tydeligvis mistet moren sin, for det blir stille da moren ankommer sammen med søsteren, eller broren, ikke lett å få øye på i farten.

Sitter og mediterer over mangt og finner ut at å reise til Oslo i morgen tidlig for å stille på valpeshow på Bjerke travbane i forventet øsende regn lørdag morgen ikke er aktuelt. Maggie er helt enig, hun vil heller være på fjellet og bade i bekken og spise sauelort. Så slik blir det.
En av Norges flotteste bobilplasser

Fant moren sin til slutt


Kvelden avsluttes med 3 retters middag (helnorsk fersk kjøtt og suppe m/is og bær til dessert) i spisestuen med påfølgende kaffe og saksofon-konsert i salongen av en av gjestene !

Kommentarer