30 mai – Pride of Burgundy


Tar det rolig i dag og forlager Brügge først i 10-tiden. Vi vil da være i Calais i 12-tiden som er det tidligste vi kan krysse m.h.t. hunde-ormetablettene som må være 24 timer gammel før vi kan sjekke inn. Kjører på forsåvidt OK motorveier med nydelige gresshauger full av prestekrager og valmuer.
Ankommer Calais 12.15 og kjøper billett på kaien hos P & O for en 13.30 kryssing. Det er overskyet og vindstille (hurra ) men lett tåke (uff).

Vi kjøper så ombord i M/S Pride of Burgundy, ikke mye å være stolt av her, en gammel båt med svært liten butikk ombord. Men i kafeteriaen var det ihvertfall utter begeistring blant engelskmennene som sto i kø i kassen for fish & chips på tilbud ! Det var omtrent som raspeballer på IKEA om torsdagen. Ray menget seg naturligvis mens Mona foretrakk mer sjøvennlig mat – som ostekake-is og et glass rosè vin (vi er jo i fransk farvann fremdeles må vite)

Krysser kanalen i smul sjø og tåke, tåkeluren durer med jevne mellomrom. Ikke spesielt hyggelig men bedre enn høye bølger og vind synes Mona.
Ankommer Dover kl. 15 og stiller klokken tilbake så da er den 14. Kjører delvis motorvei, delvis kystveien mot Hastings.
Kjører forbi en svær Sainsbury Superstore og hugger i bremsen naturligvis for litt ellevill shopping. Chicken Tikka Masala, Beef Burritos og Pork Pies ble innkjøpt. Likeledes en ny anorakk til Mona på tilbud for £ 16 – og det kommer vel med for da vi ankommer campingplassen i Normans Bay blåser det. Fint vær, men vind. Og vi som trodde vi hadde gjort oss ferdig med vinden i Danmark !
Her er en stor strand som hører til campingen. Her er ikke sand men små rullesteiner, fantastisk flott og hundene er like rene. Det er de samme steinene som er underlag for bobilen + en stor gressplen i tillegg. Maggi står ute i snurren sin og koser seg. Pegi bjeffet på ”nabogjengen” (2 spanske vannhunder og 1 labradoodle) så hun har foreløbig hus-arrest. Sånn går no dagan.

Parabolen blir behørlig fortøyd, det er ”Lewis” på TV og en deilig kalifornsk hvitvin som akkompagnement til en ferdigkjøpt roast chicken, ferdig salat og økologisk loff. I tillegg tollfri Toblerone. Sovner tidlig og lykkelig. Deilig å være ferdig med reisingen.


Kommentarer