Torsdag 27 oktober – Høst i Tyrol


Så var det tid til å (sukk) vende nesen nordover. Tid for å ta farvel med ”Garfield” – campingplasskatten – som har vært fast gjest siden han fikk stekt pølse første kvelden. Til Pegis store frustrasjon. Forlater Lucca i ti-tiden og trekker billett for motoveien. Du betaler på motorveiene i Italia, det er lite omtalt men likevel et faktum. ”Alle” snakker om betal-motorveiene i Frankrike men det er ikke spesielt billig i Italia heller. Fra Lucca til grensen til Østerrike betalte vi € 34. Flott tur over Alpene via Brenner-passet. Det er snø på toppene. Mona tok en del flotte bilder men ved en feiltakelse ble de slettet under overføring til lap-toppen. Der var en del uenighet om bord om hvem som hadde skylden for det – men gjort er gjort og spist er spist som Ole Brum sier. Kjøper østerriske motovei vignett – dette er egentlig en kilde til irritasjon – du må finne en bensinstasjon som selger dem (vi traff bingo på stasjon nr.2) og så må du kjøpe for 10 dager selv om du kun oppholder deg på den østerriske motorvei i en time eller to. OK – det er kun € 7 – men så har du et spetakkel uten like når du kommer hjem for å få bort limet fra frontruten.

Vi krysser Østerrike og 5 min. over grensen til Tyskland tar vi inn på camperstop utenfor et vertshus i Tyrol – www.ochsenwirt.com - i den idylliske lille landsbyen Oberaudorf – hvor alle husene er tyrolerhus med fantastiske blomster-kasser på altanene. Mona er litt skeptisk til denne blomster-ekstravaganza i oktober – MEN – de er ekte ! Selv ”fjusker” vi litt der hjemme – greit med plastblomster når du er mye på farten !


Her er det vanlig opplegget med at du får gratis bobilplass hvis du spiser i restauranten, ellers er det €10 + €5 for strøm uansett.

Egentlig er det deilig å ha denne type overnatting når du har kjørt hele dagen. Ikke helt den store inspirasjonen for middags-laging og oppvask da nei. Så vi tøflet nå inn i restauranten uansett – og ble gledelig overrasket ! Fantastisk måltid og en himmelsk halv-liter med tysk øl – og vaniljeis med varme bringebær til avslutning – alt til en pris av €33 !  Gratis internett var der også. Sovner lykkelig til lyden av kirkeklokkene i landsbykirken like over hodene på oss.

Kommentarer