Torsdag 20 oktober – Jentetur til Nice


Mange reiser på jentetur til Nice for tiden, men få har vel så kort vei som Mona og Selina – kun en halvtime med toget. Ray trakk loddet som Askepott i dag og ble hjemme, gikk tur med hundene, vasket vinduene og diverse andre huslige sysler.

Jentene gikk rundt i litt butikker, kjøpte litt klær og havnet så selvfølgelig på en deilig uterestaurant ved torget i gamlebyen. Og her var vi ikke alene, det var to bord til med bergensere.  Etter pasta og pannecotta og en flaske med rosèvin – som er veldig in for tiden – rivieraens store damefavoritt – gikk vi tilbake til Promenade Anglais og tok det lille turisttoget en runde rundt i byen og opp på det lille fjellet hvor fortet er.

Damen påstod at det kun var 45 minutter med bussen tilbake til Menton så vi tok bussen tilbake, men angret litt for den tok faktisk 1,5 time. Om det var rushtid eller damen som ikke visste bedre vet ikke vi.

Møtte Ray i byen klar for en aperitif for å få opp appetitten til middag, det blir mye spising her i Frankrike ja.

Gikk litt rundt og fant tilslutt en hyggelig restaurant der vi hadde dagens – Plat de jour – med en karaffel vin eller to og trillet ut etter avsluttende sjokoladekake. Nå går det over alle støvleskaft. Bra vi hadde Stoltzen-miniatyr tilbake til vognen så samvittigheten ble litt bedre.Kommentarer