Tirsdag 25 oktober –WOW

Overskriften i dag henviser til Rays nordsjødykker-dager. Waiting-On-Weather – dager da det var for dårlig vær til å dykke og dykkerne var henvist til å tilbringe dagen i sin lille 6 m2 dykkerkammer.  Slik var det med oss i dag – våknet til regn. Og mer regn. Uendelig med regn. Klarte så vidt å komme utenfor vognen mellom bygene for nødvendig ærend med dyrene.
Vi har jo fullt regnutstyr om bord men orket bare ikke å hyre oss ut og trave inn til byen. I tillegg, da temperaturen sank til 13 grader og vi skulle ta på sentralfyren, oppdaget vi at den ikke virket. Vi har plenty med gass men ingen varme kom på. Vi undersøkte i bruksanvisningen og der stod det at vi måtte kontakte autorisert verksted. Festlig.
Heldigvis har vi en liten elektrisk varmovn som vi kunne bruke når vi skrudde kjøleskapet på gass og ikke brukte noe annet elektrisk om bord. Så vi fikk såpass varme at vi klarte oss til om kvelden da vinden snudde og vi fikk 17-18 grader ute og vi ikke trengte varme lenger.
Så hele dagen ble tilbrakt innendørs, med surfing på nettet, DVD på TV, kryssord og strikking. Greit for så vidt, men det var jo ikke for å sitte i vognen vi var kommet til Toscana ! Det høljet og høljet og sent på kvelden et forferdelig tordenvær og kjempestore regndråper. MEN – da vi dagen etter ser italienske nyheter på TV i en kafè ser vi hvor heldig vi egentlig har vært – det har vært flom i hele området, biler og hus ødelagt, veier rast ut osv. Men ingenting her på bobilcampen i Lucca. www.yr.no/1.7853657

Kommentarer