Tirsdag 18 oktober –Sukkertøypalass

Litt skyet i formiddag så da fant vi at det var akkurat passelig vær til å dra på liten dagstur til Monaco. Det er kun en halv time med bussen og kostet kun € 1.

Vi gikk av bussen ved yachthavnen og gikk rundt og beundret de flotte båtene som lå og duppet der. Etter en kort kopp kaffe på en kafè  gikk vi rundt i gatene en stund.  Mange flotte butikker også, og aller flottest var vel alle bilforretningene med Lotus, Ferrari, Maserati og McLaren m.fl. Fant ut vi trengte litt motorisert transport vi også så vi hoppet på en åpen topp hop-on-hop-off buss – ikke Monaco grand prix akkurat men greit nok.  Hoppet av utenfor fyrstepalasset. Snakk om eventyrpalass – så ut som noe laget av Hollywood, eller kanskje Bollywood ? Så ut som pastellfarget melisglasur, både palasset og alle bygningene i området. Flott utsikt dog, fra toppen av fjellet. Siden bar det videre til casinoet og de flotte hotellene.
Ellers gikk vi forbi en bygning langs sjøfronten da Mona bråbremste, hadde sett noe velkjent på veggen; den norske løven – her var det altså det kongelige norske konsulat ! Snakk om creme de la creme jobb !

Hadde sen lunch på en restaurant som het Bilig ! og ikke noe å si på prisen heller – vi hadde hver vår pizza - € 11 hver – og gratis internett – så Mona og Selina surfet som gale på henholdsvis medbrakt Mac og Iphone. Så vidt vi hadde tid til å spise !

Så bar det hjemover til småpikene som hadde passet ”huset” hele dagen. Vi hadde selvfølgelig dårlig samvittighet for dette og ga dem kald kylling til middag for å lette på samvittigheten.

Så var vi klar for å slenge beina på sofaen, spise ost og drikke rødvin og se Brad Pitt i Seven Years in Tibet fra vårt medbrakte DVD bibliotek. 

Kommentarer