Tirsdag 11 oktober – Lombardia neste

I dag våknet vi til et lite sjokk – overskyet ! Funderte litt på dette mens vi hadde vår sedvanlige kopp te på sengen og fant ut at da benytter vi denne dagen til å forflytte oss. Så vi dusjet, handlet, tur med hundene, pakket vognen, sjekket ut kl. 11.55 og voila : full sol ! Men da fikk sol bare være sol for vi orket ikke sjekke inn igjen og rigge oss til på samme plassen, vi hadde planlagt å dra onsdag okke som.

Så bærer det på motorveien – sør vest over. Det er mange trailere i dag og vi har moro av å se hvor mange østeuropeiske trailere vi klarer å få øye på: LT-H-CZ-UA-PL-SK-SLO-RO osv.

Ellers var kanskje den største opplevelsen i dag å kjøre over alle kryssordløseres italienske favoritt-elv: PO – og nedover den pannekake flate Po-sletten. Åker på åker, men etter 4 timers kjøring tar vi inn på gård som driver Agriturismo og har rom til leie og plass oppstilling for 8 bobiler – www.torrazzetta.it .

Det er 28° når vi ankommer men vi er heldig å klarer å få vognen parkert i skyggen av noen trær. Mona blir lettere oppskjørtet når hun oppdager at her er et svømme basseng men etter rapport fra Ray som stakk tåen uti er det iskaldt !

Men det er deilig å sitte i skyggen utenfor vognen, drikke iskald tysk øl og knaske danske fleskesvorer. Veier det opp for at vi kun spiste gulrøtter og drakk kaffe nedover Po-sletten ? eller har dietten nå helt gått den veien hønen sparker ? – og verre skal det bli  - for her er ordningen slik at du slipper å betale for bobilplassen hvis du spiser på gårdens egen restaurant.

Tar oss en liten tur rundt på gården, foruten vin produserer de også valnøtter, så i dag blir det valnøtt-slang på Ray, og med særdeles dårlig utkomme ettersom vi oppdager at der ikke er nøtteknekker om bord. Så tar vi en titt på dyrene, her er esel og smågriser og kalkuner og høner. Pegi er usedvanlig tyst men da eselet setter i et hyl MÅ hun bare svare med litt boffing.

Det er ennå to timer til vår middag da vi har foret våre dyr – og hva skal vi finne på da ? Strikking og gin-and-tonic – høres ikke det bra ut ? Hvordan skal denne kvelden ende ?

Det er med  største spenning vi entrer goumet restauranten senere på kvelden. Det er kun 2 andre bord med gjester, 2 kelnere og stedets grå katt som parkerer seg under føttene til Ray for å tigge mat. Mona er fremdeles litt mett etter all fleskesvoren og ønsker ikke forrett. Så Ray har forrett og hovedrett og Mona har hovedrett og karamelldessert, alt nydelig dekorert.  Hovedretten bestod av 3 tynne skiver med kjøtt (fantastisk nydelig mørt og marmorert svinestek) og en skål med salat. Så hadde vi naturligvis en flaske av stedets egenproduserte vin som selvfølgelig var kjempegod, i hvert fall mot slutten av flasken ! Men vi var strengt tatt ikke helt mett så vi har nå fått med oss at skal du spise deg mett må du ha en 3-4 retter. Ikke noe norsk hastverks-alt-på-en-tallerken middag her i gården nei.
Da vi kom tilbake til vognen murret det fremdeles litt i magen og med en flaske vin innabords gikk lavkarbo dietten helt vest så vi avsluttet dagen med en kopp kaffe og stort innrykk i en boks Celebration som ”tilfeldigvis” hadde klart å forville seg om bord.
Men men, det er nydelig fullmåne over bobiltaket og vi er i ferie-modus. I morgen skal det bli 29° sier damen i resepsjonen. 

Kommentarer