Onsdag 26 oktober – Arrivideci Lucca


Våkner til deilig sol og 20°. Den miserable gårsdagen er allerede glemt ! 

Første post på programmet i dag var besøk til veterinæren for ormetablett og stempel i passet for hjemreisen. Vi surret lenge rundt før vi fant stedet, mange smale gater med bobilen og mye frustrasjon – men vi kom nå frem tilslutt og fikk 2 tabletter i hver hund for en samlet regning på € 32. Det er omtrent det vi betaler for bare tablettene hjemme.
På veien tilbake til bobilcampen kjører vi innom et supermarked for vi trengte tomater og melk – men kommer selvfølgelig ut med en velfylt handlevogn – du går jo helt i spinn når du kommer inn på disse utenlandske supermarkedene.

Og prisene er jo et kapittel for seg selv - bringebær til €1 – fantastisk grønnsaker – levende hummer ! – ost og kjøtt og kaker og vin og brennevin og hjelpe oss.


SÅ var det ENDELIG  tid for å ta en titt på Lucca. Lot småpikene bli igjen i vognen og spaserte inn, gjennom bymuren og inn i gamlebyen. Og hvilken fantastisk liten by ! Her bør du ikke ta med kredittkortet om du har tenkt å holde deg til et stramt feriebudsjett. Gate på gate med små fantastiske småbutikker som solgte klær, smykker, delikatesser, klokker, keramikk – alt mulig ! Mona endte opp med en håndveske hun ikke trengte – et silkeskjerf hun ikke trengte og en del andre småting.
Avsluttet en deilig ettermiddag med å spise ute på en deilig restaurant – www.luccaintavola.it - særdeles hyggelig engelsktalende vertskap – som velvillig serverte en gratis ekstra grappa etter middagen – så vi hadde en lykkelig vandring hjem til bobilen der vi fikk en særdeles hjertelig velkomst. Mona fikk et så hjertelig velkomstkyss fra Pegi at leppen sprakk ! 
Kommentarer