Mandag 24 oktober – Tilbake til Italia


Vi har vært så lenge bofast i Menton at det føles rart å ”sjøsikre” vognen igjen. Vertinnen på camingplassen kollapset med hjertetrøbbel foran vognen vår i morges og det kom nødlege og ambulanse og hentet henne. Lurte litt på om kontoret ble stengt men ”gubben” var på plass så vi fikk betalt. Og det kostet ikke €30 pr dag som vi trodde men € 217 for 11 dager så det blir jo ca € 20 pr dag.
Så var det de nervepirrende hårnålsvingene ned til byen – det gikk bra – hurra ! Første stopp var en stor ”Intermarche” hypermarked utenfor byen hvor vi fikk kjøpt plenty med olivenolje, eddik, vin, litt leker å ta med hjem, og for første gang denne ferien: en baguette !

Kjørte så på motorveien og det blåste som bare juling, ikke noe moro oppå de lange viaduktene akkurat. Nå var det omvendt av da vi kom, da var det strålende vær og vi ble sur for alle tunellene, nå når det blåser og småregner er vi glad når vi kommer i tunell, eller ”galleria” som det heter på italiensk, lærer litt når du er på veien.

Det småregner litt, men slutter heldigvis å blåse etter at vi har passert Genoa og vender nesen sørover og idet vi kjører over grensen til Toscana blir det opplett og ser ut til å lysne. Er det håp ? Værmeldingene har meldt regn de neste to dagene. ”Regn” er jo relativt begrep, er det Bergensregn eller er det bare en byge i ny og ne ?


Klokken 7 på kvelden tar vi inn på bobilcampen i Lucca, flott camperstop med dusj og internett og greier. Over veien er det et tennisanlegg med pizzeria – så det ble takeaway pizza og salat i dag. Og det begynner å regne.

Kommentarer