Fredag 21 – Italia-tur i vasken


Selina ønsket å spise ekte italiensk iskrem i Italia før hun reiste hjem så i dag planla vi å ta toget til nærmeste italienske by – Vintimille – som tar 12 min.

Men da vi kom på jernbanestasjonen i Menton hang der noen oppslag på døren om togrutene som vi ikke helt forsto, men vi forstod at noe var gale. Fikk heldigvis fatt i en engelsktalende stasjonsbetjent som kunne fortelle at det var generalstreik i Italia i dag og derfor ingen tog. Der går heller ingen bussruter fra Menton til Italia, men hadde der vært hadde de vel ikke gått de heller.

Selina måtte da ta til takke med en italiensk iskrem på strandkafèen på denne siden av grensen. Mona benyttet de omrokkerte planene til å gå til frisøren. Hadde gått forbi flere ganger – og lest reklamen i vinduet – Shampo-klipp-føhn €29 – så nå MÅTTE hun bare trå til. Det gikk helt greit, var såre fornøyd selv om betjeningen kun snakket fransk og italiensk. Om hverandre hørtes det ut som.

Så var det igjen tid for mat – synes ikke vi har gjort annet siden Selina kom – greit å ha noen å skylde på – og denne gangen ville Ray ha Moules & Frites – blåskjell og chips – så vi fant en strandkafè som serverte det. Hadde tenkt å være litt slankende i dag men så fikk de noen fantastiske sitronpaier med marengs på servert ved nabobordet og dermed var løpet kjørt.

Så ble det nok en trikketur – rundt Menton i dag – men til vår skuffelse gikk den ikke opp i gamlebyen, men en rundtur i yachthaven fikk vi så det var jo greit nok. Marina med 1000 yachter – mange våte drømmer her ja.

Inne-kveld med kylling og salat og vår nye favoritt rosèvinen i kveld. Nesten litt mettet på overdådige franske middager nå, dessuten skal Selina tidlig av gårde til flyplassen, vekkerklokken settes på 5.50 skrekk og gru.

Kommentarer