Onsdag 1 juni - Staffordshire County ShowDenne dagen hadde vi gledet oss til, og dagens lille utflukt ble faktisk planlagt en dag hjemme i Morvik i januar. Vi har av og til sett på TV fra landbruksmesser, eller fesjå om du vil fra England og har alltid hatt lyst å besøke en og i dag er det altså Staffordshire County Show 5 minutter nedi veien her.

Vi er tidlig oppe og har en kvikk-frokost og er fremme kl. 8.30. Vi blir SÅ imponert over organiseringen. Dette er noe engelskmennen kan. Vi blir dirigert via trafikk-vakter og trafikklys inn på en jorde på størrelse med Sjælland, men det er likevel kort vei å gå inn på selve utstillingsområdet.

Vi lar foreløpig hundene bli igjen i vognen. Her er mange aktiviteter i dag, bl.a. hundeutstilling for Gundogs og Terriers. Vet ikke riktig hvilket nivå denne hundeutstillingen er på men det er en 12-15 welsher med – av varierende kvalitet. Og nytt for oss: tisper og hannhunder blir dømt samtidig i ringen.

Vi trakker rundt, i dag må du ha gode sko ! Her er 400 salgsboder ! Det er griser, storfe og noen sjarmerende angora-geiter som dømmes i dag. Kuene/oksene er noen svære beist de fleste av dem. Og utenfor ringen selges bacon, svinestek og oksestek på rundstykker ! Og mye annen mat og drikke selvsagt. Og rikelig med (delikate) do som alle fungerer og alle har papir, såpe og håndtørk.

Vi er imponert. Her er paviljong med gladjazz, Punch and Judy show for barna, rideturer med esel, og alle mulig slags oppvisninger og konkurranser, fra hestesko-smiing til tørrmur muring. Collier som herder ender. Hunder og hester fra revejakt. Saueklipping.

Etter en liten lunsjpause i vognen tar vi hundene med inn på utstillingsområdet og vi tror de koste seg. Fant mye mat på marken og mange beundrere.

På shoppingfronten fikk hundene nye kobbel og tepper. Og Mona som ble litt misunnelig på den nye hatten Ray kjøpte i Cambridge benyttet anledningen til å skaffe seg en Tilley hatt her hun også. Klokken 6 drar vi hjem igjen, vel forsynt, da hadde vi svimet rundt i 9 timer !

Kommentarer