Lørdag 11 juni - Windsor

 Dette skal i følge værmeldingen være siste dagen med nogenlunde vær. Vi henter oss en liten Opel Corsa leiebil som vi kan farte rundt i og første turen går til Windsor. Dronningen er vanligvis i Windsor  Castle i helgene men i dag har vi sett på TV at hun er i London for ”Trooping the Colour”  sermonien, med Will & Kate og resten av ”gjengen”. Det er flagget til The Scots Guards som blir presentert i år og det er sekkepipe orkester og soldater i bjørneskinnsluer.


Trouping the Colour

Så vi hadde ventet å finne et folketomt Windsor, men den gang ei. Det var fullt av både lokalbefolkning og turister, det var omtrent som søttende mai på festplassen, du gikk i kø. Vi trakket rundt i gatene en stund og fikk nå endelig kjøpt ”minnekrus” fra det kongelig bryllupet. Syntes vi måtte ha et ettersom vi har et fra bryllupet til Charles & Di i 1981. Så tok vi oss en tur ned til elven. Der var en del båter du kunne gå på sightseeing tur i, men vi ville ikke rekke tilbake før parkeringen gikk ut og dessuten hadde vel ikke hundene fått komme om bord uansett.
Så vi trakket over broen til ”nabobyen” Eton men der var like mye folk der, men ingen skolegutter i kjole-og-hvitt og stråhatt – de er vel hjemme i helgene.

Så vi kjøpte lørdagsutgaven av ”The Times” og reiste hjem og slumret i vognen utover ettermiddagen. Mange timers lesning der.

Om kvelden går vi på ”The Kingfisher” og spiser middag og maten har ikke blitt dårligere siden sist vi var der. Tjåka fullt er det også. Ray har lammeskank og Mona har kylling og skinke pai. Helt himmelsk – og med ditto eplepai og eple/aprikos smuldrepai med vaniljesaus/is er det så vidt vi klarer å karre oss over broen (Chertsey Bridge) og hjem. En vennlig småpussa røyker tilbyr seg å ta bilde av oss – klart vi sa ja !

 
Kommentarer