Tirsdag 17 mai - Atter er dagen oprunden
Ligger og drar oss litt i dag så det ble ingen flagg - heising i bilen før kl. 09.00. Det er duskregn og grått. Får meldinger hjemmen - ifra om ”perfekt bunad - vær” så vi regner med at det menes kaldt og tørt. Mona tar turen på turist - kontoret (som ligger i mølle-bygningen) for å forhøre seg om nærmeste dyrlege, og får god hjelp av en entusiastisk dame (hadde vært på Fløyen) som til og med skryter av hvor flink Mona er til å snakke tysk – himmel og hav – lurer på hva hun er vant med ?

Så bærer det av gårde til dyrlegen 3 km unna og vi ankommer noe som må være nord-europas vakreste dyrlegeprakis ! Nydelig hus, svære blomstrende rhorondendron i en stor hage og egen stallbygning til heste-pasientene. Inni resepsjonen ser det ut som et interiørblad så vi er glad vi har håndvesken full av euro (i tillegg til Mills ovnsbakte leverpostei – ikke kom og si at vi ikke møter grundig forberedt !) Alt går som smurt – mest pinlige øyeblikk var da de skulle på vekten og sjekket inn med henholdsvis 22 og 24 kg. Her er visst flere som kunne trenge lavkarbo diett ! Så ble til sammen 5 ormetabletter svelt ned med leverpostein og flått-skudd satt i nakken uten et knyst. Og det beste av alt var regningen: 30 euro ! til sammen. Greit nok at det er dyrt i skandinavia, men selv i Frankrike har vi betalt opp til 800 kr. Gjett om vi skal benytte dyrlege i Tyskland hver gang vi har muligheten til det !

Så da er vi klar til å booke fergen Calais – Dover og det gjør vi på en Mc Donalds i nærheten av Osnabruck. Det kommer vel med at dyrlegen var billig for fergeselskapet tar £ 44 for oss to og bobilen og £ 30 for bikkjene ! Det er vel fordi det er P & O som må sjekke passene og idmerkingen av hundene, de er autorisert av tollvesenet. For øvrig vil vi også bemerke at vi for første gang spiste kyllingsalat på Mc Donalds – her er det livsstilsendring ja ! Vi hadde egentlig tenkt oss til Gent i dag men er så forsinket pga dyrlege og booking at vi finner ut at nok er nok og stopper på stellplass i den lille tyske byen Wachtendonk, 15 km fra grensen til Nederland. Feirer søttendes med tysk øl og danske frikadeller . Det er varmere her enn det vi har hatt det i det siste – 15 ° - behagelig reisetemperatur.

Kommentarer