Mandag 23 mai - Punting i Cambridge


Drar med bussen inn til Cambridge i dag – det er 6 km. Går litt rundt i gatene og blir så ”shanghaiet” til å være med på en 45 min sightseeing tur på elven Cam på en lang smal pram-lignende båt som kalles ”punt”. Det vil si at førerer står bak i båten med en stang a la gondolene i Venezia. Det er deilig sol og riktig kjekt å bli ”puntet” langs elven mens føreren Callum fortalte om de forskjellige collegene vi dro forbi. Gøy å farte forbi Kings College der vi er vant med å høre jule-konsert fra hvert år. Mange av collegene er stengt for publikum nå fordi det er eksamenstid og det skal være stille på campus. Kjørte også under den lokale ”Sukkenes bro” som har fått navnet fordi den leder ut fra hallen der studentene får eksamensresultatene sine.

Så var det tid for shopping. Ray fikk kjøpt en del på Marks & Spencer, Mona likeså, men størst suksess i dag var nok hatten Ray kjøpte i en sportsbutikk – spesialdesignet seile-hatt av typen Tilley – med livstidsgaranti ! Mona syntes den minnet mer om Indiana Jones enn seiling. For øvrig veldig trivelig shopping-by, flott blanding av små-butikker og kjedebutikker. Kunne nok tilbrakt flere dager her ja hvis vi ønsket å svi av mer penger.

Tok taxi hjem med alle bæreposene og spesial innkjøpte Marks & Spencer mini coctail pølser til tuppenuppene for å døyve den dårlige samvittigheten vi hadde for å la dem tilbringe 7 timer alene i vognen.

Det blåser stadig og om kvelden kommer også en liten regnbyge – sikkert ikke nok for å tilfredstille bøndene – det har visst ikke regnet noe særlig her siden februar. Men det forandrer seg nok nå som vi er kommet på ferie. Sikkert rene regndansen.

Kommentarer