Mandag 16 mai - Batteriene lades
Mandag morgen og håp om å finne et verksted som kan skifte batteri for oss. For å gjøre batteri-skifte enkelt har Hymer plassert batteriet under passasjersetet slik at hele stolen må demonteres først ! Men det er bare 12 bolter så det er vel ingen sak !

Vi ringer et verksted men får en telefonsvarer som opplyser at de ikke åpner før 10 ! (himmel !) Så vi spiser frokost, betaler, lufter hunder og drar så av gårde til camping - verkstedet og er der når de åpner kl. 10. Og der er de vel - villigheten selv. De har batterier på lager, men når de har demontert stolen og målt opp har de ikke et batteri som passer oss ! Men de kan skaffe et og det vil ta ca en time å få det levert – vi blir jo SÅ lettet – trodde kanskje vi måtte vente til dagen etter. Mona venter gjerne for mekanikeren ser ut som en blanding av Brad Pitt og Leonardo di Caprio men praktisk sett er det best å benytte ventetiden til en tur på supermarkedet. Handlegaten er noen hundre meter unna så det går greit. Litt morsomt å se parkeringen utenfor butikken – fylt opp av sykler – ingen biler ! Sånn har de det i Danmark ! Og i butikken er det dejlig å være norsk – plukker med oss økologisk salat-ting, egg, youghurt og syltetøy til halv pris av hjemme.

Vi tar en kopp kaffe i bilen og så ankommer batteriet. Det blir smekket på plass i en fart av mr. Hollywood og vi kan dra lystelig videre. Klokken er allerede 13.30 – så får vi se hvor langt vi kommer på en halv dag. Vi stresser liksom litt med stadig å komme videre, klarer ikke å tenke at vi har ferie og skal ta det med ro. Det er begynt å regne så da er det nå like greit å trille av gårde på motorveien.

Det regner hele resten av dagen, vi drar over Flensburg og forbi Hamburg til vi kommer til en stellplass i Sittessen på vei mot Bremen. Her har vi vært før, nydelig gratis plass ved en mølle. Det blir lettvint middag med svenske kjøttbullar og økologisk danske speilegg. Fremdeles er vi på lavkarbo. Faktisk veldig enkelt og greit når du er på reise og slipper å stresse med ferske brød/rundstykker.

Kommentarer