Lørdag 21 mai - Planespotting
Så bærer det videre nordover. Det er fint vær og vi har bare 2 timer å kjøre.

Kjører under Themsen i Dartford tunnellen som er bompenge kr. 15. Og det må den vel være for den er kledd med hvite keramiske fliser – nesten som å kjøre gjennom et bad !

Vi er snart ute på landet, det er rolige motorveier i dag, svært få trailere. I det vi nærmer oss Cambridge holder Ray nesten på å kjøre av veien i opphisselse - for over hode på

oss i særdeles lav høyde flyr det en ordentlig ”Battle of Britain” Spitfire med Rolls Royce Merlin motor ! Vi oppdager at vi er ved Duckford flybase hvor det skal være et show i morgen. Vi kjører inn for å forhøre oss om billetter.

Her er et stort flymuseum

her – del av The Imperial War Museum – og mange av flyene er fullt gangbare og åpen for flyturer for publikum - mot en heftig sum. Ray teller på knappene men bestemmer seg for å gå i simu - latoren i stedet !

De fleste av flyene som skal være med i morgen driver og øver i dag så vi bestemmer at vi ikke bryr oss om å kjøpebilletter til showet, vi har jo for det meste sett hele generalprøven. Ray kommer i snakk med en ansatt (eller frivillig) som forteller at det er 51 Spitfires igjen i verden. Den som vi så på akkurat da er privat eiet av enken etter en Royal Air Force flyger og det er nå sønnen som flyr Spitfire’en og plutselig gjør den en par loops rett over oss – det var jo kjempegøy. Etter 3 timers vandring rundet i museet kommer vi akkurat for sent til å komme inn i en Concorde som står her, det var jo litt skuffende.


Men noe vi ikke var skuffet over men helt fantastisk imponert over - var parkeringen - her har de egen parkeringsplass for biler med hunder i – som ligger bak en

svær hangar og alltid er i skyggen ! For øvrig syntes jo vi hunde - men-nesker at det var gøy å se en utstoppet hund som var trent i fallskjerm og som var sluppet ut sammen med fallskjermjegerne over Normandie på D-dagen i 1944 ! Landet i et tre og måtte hjelpes ned derfra – men likevel !

Kommentarer