Snarvisitt til Alsacre
Vanlige morgen sysler før vi forlater Mittlich i dag og kjører på fine veier nedover Mosel dalen. Det er flotte høstfarger. Så drar vi på motor veien inntil vi kommer til Saar brücken og GPS damen (tyta kjerringen) tar oss av motor veien og sender oss gjennom sentrum av byen. Det ble mye banning i den forbindelse men vi fikk nå et lystelig ”gjensyn” – vi traff på Bybanen ! Da følte vi oss nesten hjemme et øyeblikk.

Så fører hun oss videre på en vei som er stengt ! før vi gir opp og bruker kartet en stund – og tar oss over grensen til Frankrike. Da er det bare en liten stund før vi stopper for dagen – får den siste ledig plassen på bobil parkeringen i Riquewir.

Går tur med hundene og tar byen i øyesyn. Skal visst være den mest pittoreske landsbyen i Alsacre. Og vakkert er det , blomster alle veier – hvordan de får til slike kjempesvære hengekurver begriper jeg ikke. Her er flere store vinhus og de holder øyensynlig på å gjære årets høst for hele byen stanker av gjærende druer – det er ganske gjennomtrengende. Restaurantene reklamerer med Vin Noveau – men det får nå være grenser på ferskhet ! Dette er en turistby og menyene ligger på 20-30 euro som er litt dyrt synes vi – og med fersk vin !!!!! i tillegg frister det definitivt ikke. Den i går var gale nok. Så vi koser oss i vognen med Falukorv og speilegg med Sørafrikansk rødvin. Vi fniser litt og morer oss over å sitte i gourmet distriktet Alsacre og spise svensk pølse med speilegg. Snakk om harry-bobilturister !

Kommentarer