9 oktober - Vi ruller videre til Baumes Les Dames

Det er lørdag og vi hadde tenkt å forflytte oss til en ny landsby i Alsacre men allerede tidlig på morgenen begynner parkerings plassen å fylles opp av franske, tyske og sveitsiske biler. Det er så trangt at vi nesten ikke kommer oss ut. Vi skjønner da at dette er et populært område for helgeturer, kanskje spesielt nå som alle skal smake på den nye vinen.

I tillegg er det overskyet. Vi minner da oss selv på hva som skulle være det primære målet med denne ferien – nemlig sol og varme. Så vi best - emmer oss for å forlate Alsacre (" drit i Alsacre " for å sitere Mona) og komme oss videre til neste distrikt som er Franche Comté – der vi tror det ikke er turister. Men først må vi bunkre og entrer frydefullt vårt første franske supermarked – en stor Leclerc utenfor Colmar. Her blir det ost og vin fra Alsacre slik at vi i kveld kan kose oss med en stor spesialitet her: ferske valnøtter og Riesling ! Kjøtt og ferske salat-ting og deilig brød naturligvis. Her har de alt, til og med levende krabber. Hvordan de får det til midt i det sentrale europa – milevis fra havet. Ikke rart det er fullt med trailere på veiene.

Holder oss unna motorveiene i dag og har en rolig tur nedover, kjører bare et par timer i dag. Skulle ta inn på camperstopen i Baumes Les Dames men der er sprengfullt. Heldgivis var det en campingplass 500 m lenger nedi veien. Den kostet nå bare € 11 og da har vi gratis dusj, strøm og hundene har masse grønt gress de kan kose seg på. Utover kvelden fylles også campingplassen opp – det er voldsomt som folk ferierer nå for tiden !

Kommentarer