22 april - Fremdeles Cassis
Vi er fremdeles begeistret over vakre, idylliske Cassis så vi vil være her en dag til.
Spesielt Mona som oppdaget en liten boutique med noen t-shirts og gensre i går som hun vil se nærmere på uten hunder.

Så først må hundene få "sitt". I går på kveldstur oppdaget vi et fri - område like bak camping plassen som vi bare gikk litt inn i, ettersom hundene allerede hadde fått 3,5 times tur i byen om for - middagen. Så i dag var det på med terreng sko og inn i området. Det er tørt og fint og gå. Hundene får løpe løs, ser ingen skilt og intet bufe. Selv om her er veldig tørt og nesten ørken - aktig vokser det iris her. Det er iris i mange parker og rundkjøring og hager, men her vokser de også vilt altså. Vi har alltid trodd iris trivdes best i nærheten av en hagedam !

Så må hundene være hjemme og passe "huset" mens vi går ned til byen. Det er bare nedover bakke ned og bare oppover bakke hjem igjen. Det er fremdeles mye folk ute og myldrer men ikke så mange som i går da det var marked. Mange fine små stoff/såpe/krydder/keramikk butikker. Men boutiqen til Mona ble en skuffelse. Når de smarte klærene kommer på er de ikke så smarte likevel så det ble intet kjøp.

Plutselig ser det ut som om hele verden skal spise lunch samtidig. Det er helt smekkfullt alle steder, inkludert fiskrestauranten vi hadde sett oss ut i går. Men vi vandrer rundt en stund til bl.a. studerer Ray dykkerbåtene som er kommet inn, skal være masse fargerik fisk rundt i området her og det står noen på kaien og selger ekte svamp. Og plutselig klarer vi å kapre et to-manns bord. Vi kan selvfølgelig ikke bestille skikkelig, for alt vi får er litt grillet fisk og pommes frites, ingen grønnsaker eller noe. Sikkert vår skyld. Så da hadde vi litt plass i magen etterpå til deilig eplekaker / sjokoladekake med iskrem og vaniljesaus og en kopp kaffe. Hadde sikkert vært lurere med en porsjon grønnsaker men det er litt sent nå. Gjort er gjort og spist er spist. Ikke så lett dette med menyene her. Alt er kun på fransk og ofte håndskrevne. Men det visste vi nå fra før. Det er 99 % franske turister her, men i dag hørte vi faktisk noen amerikanere nede i byen. Trodde helst de holdt seg i Paris..............

Bakkene hjem igjen var ikke spesielt lette etter dette men det fortjente vi vel. Og hvis noen lurer på hva det første bildet på siden er så er det altså et fikentre som vokser her på camping plassen.

Kommentarer