21 april – Cassis

Spaserer i nydelig vær ned til Cassis med hundene om morgenen.

Det var nok akkurat en slik Côte d’Azur by hadde forventet oss.

Det er marked i dag og hele byen myldrer. Vi snakker litt om hvordan det må se ut her i august når det er så fullt av folk her på en onsdag i april………….

Vi går rundt og titter på markedet, kjøper et forkle og håndkle. Etterpå er det naturligvis den obligatoriske formiddags kaffen på kafè. Vi snoper hver vår croissant i dag og regningen kommer på €10,20 så det er akkurat 3 ganger så dyrt som i Portugal, men slik er det jo. Vil du være på rivieraen må du betale for det. Vi klarte nå i alle fall å sitte litt lenge og nyte havnen og alle de fine små tre-båtene som ligger her.

Vi er ikke så flink å sitte lenge på kafè verken til kaffe eller middag. Vi er de siste som kommer og de første som går. Noen av de innfødte her leser jo hele avisen over en kopp ekspresso som ikke er større enn en fingerbøl.

Fremdeles fullt på camping plassen, dette er en plass som bare har bobiler og telt, ingen faste camping vogner eller ”bungalows”. Mange familier her, lurer på hvor lang påskeferie de har i Frankrike egentlig. De har to uker i England har vi sett på TV, de begynte tilbake på skolen nå mandag, dvs de som ikke sitter ”værfast” rundt omkring i verden. Det var visst mange lærere som manglet også på mandag.

Kommentarer