7 mars – SagresForlater camping ”appelsin-lund” i dag og drar mot Sagres, det er bare et par timers rolig kjøring. Vi kjører nå litt feil og får se litt mer av landsbygden enn vi hadde regnet med men veiene er fine så det gjør ingenting. Vi la ut litt tidlig i dag slik at vi skulle være tidlig fremme for vi har lest om trafikk-forholdene i Portugal . Skrekk og gru: og om søndagen er det nærmest livsfarlig ! å bevege seg ute på veiene etter lunsj for da har ”alle” hatt en bedre familie-middag med ubegrenset mengder av alkohol som ikke stopper dem fra å kjøre hjem etterpå !

Ankommer nå Sagres uten skader av noe slag og det er deilig sol og det blåser friskt. Vi kjører ut på en halvøy der det ligger en borg – og det som må være Europas største parkeringsplass ! Her er det en ansamling av bobiler allerede, så her tenker vi at vi slår oss til i natt. Her har vi utsikt til Cap St. Vincent, det sørvestligste punkt i Europa og her trodde portugiserne at verden sluttet. Nå er Europas sterkeste fyrlykt her.

Siden vi overnatter gratis finner vi ut at vi spanderer middag på restaurant så vi går inn til sentrum – ca. 5 min. – for å spise. Vi går forbi 4 tomme restauranter og kommenterer at i synes det er kjipt at alle bobilturistene spiser ”hjemme” og ikke går ut når det er gratis parkering og alt. Vi returnerer til den første vi gikk forbi og våger oss inn som de eneste gjestene, litt senere dukker det også opp 2 tyske damer. Det står grillet fisk på menyen og Ray bestiller sverdfisk og Mona torsk – og det kaller kelneren ”bachalao”. Og til dette bestiller vi husets rødvin. Men både vinen og maten var en skuffelse. Stekt fisk flytende i smør med kokte poteter og 2 salatblad og en tomat som grønnsaker. Og halvflasken med vin har vi store problemer med å få ned. Regningen kom på 30 euro og det er jo litt surt å betale når det ikke var godt. Hvis de andre restaurantene i Sagres var like dårlig skjønner vi hvorfor bobilfolket spiser inne ! For at kvelden skal bli enda mer vellykket kommer vi hjem og finner en flått på Pegi, den kryper på nakken hennes og har ennå ikke satt seg fast. Så da er det ut på plassen, kjemming med den fintaggete kammen og behandling med Frontline. Den skal da være effektiv innen 24 timer. Vi har som morgenvane at hundene får komme opp i sengen når vi drikker te om morgenen, men bestemmer at i morgen får vi stå opp uten morgen-te slik at det ikke blir noen hjerteknuste dyr som må holde seg på gulvet.

Kommentarer