31 mars - Santiago de Compostela


Igjen våkner vi til regn – og det er kaldt. Det er faktisk så kaldt at da far våkner i sekstiden får han dårlig samvittighet og lar begge dyrene få komme opp i sengen og under dynen ! Men sånn i 9-tiden MÅ vi bare stå opp. Klarer å få inn en tur med hundene mellom bygene. Det er bitende kaldt, sikkert under 10°. Sitter i baren og surfer for å finne nye varme reisemuligheter men kan ikke bestemme oss for hva vi skal gjøre. Ser bra ut i Provence – det er bare 2 dagsturer unna. Vi får se hva vi finner på.


I dag får vi nå ta en titt på byen. Ettersom vi ikke er pilgrimer tillater vi oss å ta bussen ned til sentrum og går rundt i de fine trange middelalder - gatene. Går inn i katedralen og i krypten der apostelen Jacob ligger begravet. Det begynner en messe mens vi er der og vi sitter en stund og hører på. Det er ikke så mye ro og høytid over messen her at det gjør noe. Det er menigheten som sitter i midtgangen, så er det et virvar av turister som svirrer hit og dit og en gjeng med pilgrimer som står i kø for å paradere bak alteret. Og så er det håndverkere med stiger, sikkerhetsvakter og folk og prester i skrifteboksene. Minner mer om et torg enn en katedral. Det er også flere souvenirbutikker i katedralen. Ray kjøper seg en ny seddelbok med St. Jacobs skjell inngravert. Kanskje vil pengene vare litt lenger ? Det er mange souvenirbutikker i gatene også. Veldig mye sølv, er det fordi St. Jacob er begravet i en sølv kiste ? En del folk i gatene med ryggsekk og pilgrimsstav og en mann som spiller en type sekkepipe. Så har vi en kopp kaffe og tar en taxi hjem til jentene som venter på middag.


Vi spiser inne i kveld, skulle gjerne spist i restauranten her på campingen men vi har 2 biffer som holder på å gå ut på dato. Det er omtrent samme priser for å spise her som i Portugal men campingavgiften er mye dyrere. Siste campingplass i Portugal som var 4 stjerners koster €12 – her koster det det dobbelte og vel så det. Og selvfølgelig – i Portugal har du lov å overnatte på parkeringsplasser etc. noe som er strengt forbudt her i Spania.

Kommentarer