3 mars - Osborne

Våkner til varierende vær i dag, litt sol og så plutselige, kraftige regnbyer. Har bestemt oss for å gå på omvisning på bodega og sherry-smaking i dag og bodegaen vi skal til er like borti gaten her og tilhøret huset Osborne. Deres logo er den store svarte oksen som står langs landeveien rundt omkring i Spania. El Puerto de Santa Maria er en av byene i det såkalte "sherry-triangelet" - og to av de store produsentene holder til her - Osborne og Terry. Og vi velger Osborne siden den er nærmest.
Det blir et kappløp med tiden, eneste engelske omvisning er kl. 10.30 og det er tidlig for oss, mye som skal ordnes, stå opp, dusje, frokost og tur med hundene, og alt foregår jo i vårt "pensjonist" tempo ! Men vi rekker nå akkurat inn til omvisningen og blir vist rundt av den kyndige og allvitende Maria som snakker like fort engelsk som hun snakker spansk - og det er ikke lite. Som "reisefølge" har vi en busslast med amerikanske kvinner, sånn rundt 30 som kakler som noen høns under hele omvisningen, Maria blir litt oppgitt og konsentrer seg om oss to som ihverfall følger med på hva hun forteller. Alltid interessant og lærelikt å besøke vinfabrikker må vite. Et annet produkt som lages av sherry er spansk brandy som også Osborne lager. Den er mildere og rundere enn den franske konjakken. Etter omvisningen er det samme opplegget som på Bushmill: smaking og så butikken. Vi kjøpte en super-søt sherry som vi ser fram til å drikke med en deilig vaniljeis eller annen dessert. Fikk også endelig kjøpt den lille svarte oksen til å klistre på bobilen - så nå som vi har fått den kan vi tenke på å dra videre til Portugal - det var jo det klistremerket vi kom for !

Ellers dro vi til sentrum og ENDELIG var båtbutikken åpen så Ray kunne få presangen sin: en stål veggklokke som skal henge her på veggen i vår lille 4-hjuls fartøy ! Så hadde vi lunch på en koselig restaurant og skålte for Selina som er 30 år idag og for oss selv som har 32 års bryllupsdag - og fremdeles er småbarnsforeldre ! (ja vi måtte jo deretter ile hjem til de søte små som var veldig fornærmet fordi de hadde vært så lenge alene - og ta dem med på tur i furuskogen).

Kommentarer

Legg inn en kommentar