29 mars - Barcelos

Tidlig på turen, tror det var i Spania, så vi en bobil med klistre merke av den portugiske hanen i sort. Og hele tiden vi har vært i Portugal, 4 uker nå, har vi vært innom hver eneste turist butikk på vær vei uten å få fatt i en. Vårt siste håp er Barcelos. Her er historien om hanen for de som ikke kjenner den:

En pilgrim var på vei til Santiago de Compostela og stoppet i Barcelos. Han ble feilaktig anklaget for tyveri, og dømt til døden ved henging. Som siste ønske bad han om å få møte dommeren en gang til. Men dommeren var ikke særlig interessert i å høre på pilgrimen. Han ble forstyrret i middagen som var grillet hane. Pilgrimen la seg på kne foran dommeren og bønnfalt Jomfru Maria om å gi dommeren et tegn på at han var uskyldig. Underet skjedde. Hanen reiste seg fra fatet og begynte å gale, og pilgrimen ble frikjent og løslatt.

Vi forlater campingplassen (de har utsjekking før 17.00) tidlig på ettermiddagen og drar mot Barcelos. Det er bare en halvtime unna. Det regner, vi er litt oppgitt og da eneste butikken vi finner er en Lidl blir ikke humøret mindre dystert. Der vi hadde tenkt å stå i Barcelos, på markedsplassen (marked hver torsdag) er det nå et sirkus så vi må ta det andre alternativet som er utenfor byens svømmehall. Det er riktig idyllisk ved elven og når svømmehallen stenger utpå kvelden blir det også stille og rolig der. Vi er den eneste bobilen.

Kommentarer